Суспільство

Великий спортмайданчик може з’явитися в міському парку культури та відпочинку

Про плани зведення великого скейт-парку в міському парку культури і відпочинку розмови тривають уже певний час. Спершу його планували розташувати між вулицею Кордівка та наявним дитячим майданчиком. Але докладний аналіз місця розташування показав, що логічніше облаштувати повноцінний спортивний майданчик з усією необхідною інфраструктурою в парку між 1-ю вулицею Кордівка та мостом на центральній алеї, що веде до міського пляжу «Золотий берег».

На спортмайданчику передбачаються:

— скейт-парк;

— зони для кросфіту та воркауту;

— майданчики з тренажерами для різних вікових груп – дітей, підлітків та дорослих;

— бігова доріжка навколо майданчика завдовжки близько 3 км;

— душові кабіни, туалет і роздягальні.

Про це повідомляє управління ЖКГ Чернігівської міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший на Чернігівщині індустріальний парк збудують у Мені

Міський голова Чернігова під час прямого ефіру проекту «Звіти наживо» на Суспільному телебаченні звернувся з цього приводу до жителів міста:

«Не варто продовжувати обговорювати будівництво скейт-парку навпроти «Мегацентру». Дійсно, ми сьогодні дивимося на пропозиції різних архітекторів щодо влаштування ділянки парку від «Мегацентру» до вул. Софії Русової. І один із проектів передбачав будівництво там скейт-парку, але ми вирішили, що це не найкраще рішення. Скейт-парк разом з іншими напрямами спортивних майданчиків буде збудований у міському парку культури і відпочинку. Це буде повністю спортивна зона, де збудують зокрема і скейт-парк.

Запрошую представників громадськості до обговорення цієї локації, а представників кожного спортивного напряму – до активної участі в наданні пропозицій щодо зведення ділянок, щоб вони були зроблені без помилок».

Розробку робочого проекту буде розпочато після представлення ескізного проекту громадськості та фахівцям у сфері спорту.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фонтанам бути: у сквері Хмельницького таки збудують три водограї

На створення ескізів майбутнього спортивного майданчика, його обговорення та внесення необхідних правок знадобиться близько 2-х місяців. Тобто розпочати розробку проекту можна буде лише з червня цього року.

Ми обов’язково будемо інформувати про процес розробки проекту, про шляхи збору пропозицій, механізм обговорення і намагатимемося надати всі необхідні роз`яснення та відповіді.

На фото: червоним на картах позначене розташування майбутнього спортивного майданчика в міському парку культури і відпочинку.

Ще статті по темі

Back to top button