Суспільство

Перший на Чернігівщині індустріальний парк збудують у Мені

Голова менської районної ради Олександр Мисник пов’язує перспективу розвитку регіону саме зі створенням індустріального парку. Аналогічних проектів на Чернігівщині ще не існує.

Індустріальний парк – це територія, сприятлива для промислового використання, з підведеними комунікаціями, транспортною інфраструктурою, де можна швидко налагоджувати різноманітні сучасні виробництва, будувати логістичні комплекси, енергетичні об’єкти тощо. До того ж, підприємствам, які тут розміщуються, держава надає пільги.

За словами Олександра Мисника, проект індустріального парку в Мені дасть змогу залучити в громаду стратегічних інвесторів. А на нових підприємствах створять нові високооплачувані робочі місця, будуть і соціальні гарантії для працівників. Усе це дасть змогу використовувати більше коштів на ремонт доріг, розвиток медицини, освіти, підтримку соціально незахищених громадян.

Нині в 11 регіонах України зареєстровано 14 індустріальних парків. А зараз на розгляді у Верховній Раді перебуває нова редакція закону «Про індустріальні парки». Він сприятиме появі в Україні нових індустріальних парків, надасть додаткові стимули для вітчизняних і зарубіжних інвесторів, пожвавить інвестиційну діяльність.

На Менщині вже встигли вивчити досвід міста Шостка (Сумська область). Там створено і діє індустріальний парк «Свема». Він розташований на промисловому майданчику колишнього гіганта кінофотоіндустрії. Тут діють понад 30 різних підприємств, де працюють 2 000 осіб. На території індустріального парку «Свема» своє виробництво розмістила відома українська фармацевтична кампанія «Фармак». Також тут збудовано потужний елеватор, підприємство з виготовлення піноскла та інші.

Та, повертаючись до Мени, варто зазначити, що на сьогодні уже є інвестори, які готові вкладати кошти в економіку Менщини. Тривають перемовини з власниками великих підприємств із переробки сільськогосподарської продукції, представниками логістичного бізнесу.

Джерело: «ВісникЧ»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button