Суспільство

Веслування, майстер-класи та концерт: Чернігів уперше відзначає День Десни

Сьогодні, 8 вересня, у Чернігові вперше відзначається День Десни — головної водної артерії регіону.

«На Чернігівщині утворилось нове екологічне свято — День Десни, яке відтепер відзначатиметься щороку. Святкові заходи сьогодні проводять у Чернігові на березі річки та у сквері імені Богдана Хмельницього», — сказала провідний інженер Деснянського басейнового управління водних ресурсів (БУВР) Катерина Череватенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названо переможців фотоконкурсу «Десна в об’єктиві»

За словами речниці, мета цього свята — екологічне виховання, зміна ставлення населення до водних ресурсів, привернення уваги органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представників бізнесу та громадських організацій до екологічних проблем водних об’єктів та пошуку шляхів їх спільного вирішення. Відзначають Дня Десни під гаслом «Збережемо річку для наступних поколінь».

Розпочалося свято змаганнями із веслування на човнах «Дракон». По їх закінченню захід переміститься у центральний сквер ім. Б. Хмельницького. Там відбудеться офіційне відкриття Дня, нагородження переможців змагань та кількох конкурсів, що оголошувалися раніше: на кращі логотип свята, фото Десни та статтю про річку. Увазі відвідувачів буде представлено виставку робіт фіналістів проведеного фотоконкурсу.

Також у сквері працюватиме дитяче AQUA-містечко з майстер-класами на річкову тематику, дослідами під мікроскопом, аніматорами, ART-сушкою дитячих малюнків та іншим. Усім присутнім буде запропонована концертна програма «Десно моя синьоока».

 Джерело: Укрінформ

Ще статті по темі

Back to top button