Суспільство

Ветеран АТО з Чернігівської області став фіналістом конкурсу соціальних стартапів (Фото)

8 червня  у Києві проходив форум соціального підприємництва: ветеранський бізнес. В рамках форуму відбувся фінальний конкурс проектів соціального підприємництва ветеранів АТО та членів їх сімей. 10 фіналістів  регіонального відбору представили власні соціальні стартапи. Чотири найкращі проекти виграли гранти у розмірі 52 000 грн кожному для старту бізнесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ветеран АТО довів свою участь у бойових діях на Сході

Конкурс став черговим етапом програми розвитку  соціального підприємництва для бійців АТО та членів їх сімей, що реалізується Українською Соціальною Академією за фінансової підтримки Фонду Захисників України (Канада), CNEWA Canada та Карітас-Спес Україна.

Найкращі проекти обирали  члени журі, які  оцінювали проекти конкурсантів та  надали поради щодо розвитку та втілення їх бізнесу.

Одним із десяти фіналістів регіонального відбору став ветеран АТО із Чернігівської області Віталій Скорик з моделлю виробничого соціального підприємства Beesberry. Він проходив навчання та захищав свій проект на регіональному конкурсі соціальних стартапів в Сумах.

Соціальне підприємство Beesberry буде займатися  виробництвом, фасуванням та продажем різних сортів меду, крем-меду з натуральними наповнювачами, виведенням та продажем бджолиних маток місцевої української популяції.  

Соціальна складова: працевлаштування сільського населення, працевлаштування, навчання та реабілітація ветеранів АТО, розвиток сільської інфраструктури (не менше 10% від прибутку буде направлено на вирішення проблем у сільській місцевості).

 

Ukrainian Social Academy Media

Ще статті по темі

Back to top button