Суспільство

Жителів Чернігівщини просять підписати петицію на присвоєння звання Героя України (посмертно)

Президента України просять надати почесне звання Героя України (посмертно) справжньому патріоту та захиснику України – Музирьову Дмитру Олександровичу, поліцейському Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Петицію оприлюднили 18 грудня на платформі електронних петицій.

Станом на 20 грудня вдалося зібрати 1901 голосів із 25 тисяч необхідних.

«Шановний пане Президенте! Прошу Вас присвоїти звання Герой України (посмертно) хороброму захиснику нашої держави Музирьову Дмитру Олександровичу.

Старший лейтенант поліції Музирьов Дмитро Олександрович, інспектор групи документування роти поліції особливого призначення ГУНП у Чернігівській області, народився 5 вересня 1995 року в м. Чернігів. У 2012 році закінчив Чернігівську спеціалізовану загальноосвітню школу №2.

Із 2016-го по 2017 рік працював у професійному навчальному закладі «Дитячо-юнацька спортивна школа» тренером із веслування на байдарках і каное. З 2017 по 2018 року проходив військову службу в 95 Окремій десантно-штурмовій бригаді (м. Житомир). Службу в Національній поліції України проходив із 2019-го по 2022 рік.

Відповідно до наказу ГУНП у Чернігівській області від 28.02.2022 № 01 «Про відпрацювання населеного пункту області», з метою недопущення проникнення на територію міста Чернігова диверсійно-розвідувальних груп противника, знешкодження вибухових предметів, забезпечення захисту протидії злочинності, підтримання громадської безпеки та порядку, запобігання спробам захоплення державної влади чи зміни конституційного ладу шляхом насильства, 28.02.2022 Музирьов Д.О. був задіяний у розпорядження Збройних сил України спільно з іншими поліцейськими управління «КОРД» та РПОП ГУНП області для здійснення пошуку диверсійно-розвідувальних груп і зачистки населеного пункту Киїнка.

Перебуваючи в групі у складі 5 поліцейських РПОП ГУНП у Чернігівській області, Музирьов Д.О. на службовому автомобілі близько 12.00 год. 28.02.2022 прибув до с. Киїнка. Група поліцейських, у складі якої перебував Музирьов Д.О., біля сільської ради в с. Киїнка від командира отримала завдання зайняти рубежі на південній околиці села для відбиття наступальних дій ворожих військ.
Під час огляду місцевості для зайняття позицій розпочався обстріл с. Киїнка та його околиць із систем залпового вогню «Смерч».

Під час зазначеного обстрілу зазнав смертельного поранення інспектор групи документування роти поліції особливого призначення ГУНП у Чернігівській області старший лейтенант поліції Музирьов Дмитро Олександрович.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки й оборони, відсічі та стримування збройної агресії російської федерації, Указом Президента України від 10 березня 2022 року № 124/2022 інспектора групи документування роти поліції особливого призначення ГУНП в Чернігівській області старшого лейтенанта поліції Музирьова Дмитра Олександровича було нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Нагороджений медаллю «За оборону Чернігова» (посмертно).

У Музирьова Д.О. залишилися мати і батько, які проживають у м. Чернігів. Похований Дмитро на місцевому кладовищі «Яцево» в місті-герой Чернігів.

Дмитро відважно виконав свій обов’язок громадянина України. До останнього подиху був вірним присязі поліцейського, своїм побратимам та державі.

Я з чоловіком пишаюся своїм Сином-Героєм. Сином із великої літери.

Дмитро усе віддав за нас із вами, за вільну Україну та мир, віддав своє життя, маючи ще скільки планів та нездійснених мрій.

Музирьов Дмитро Олександрович – справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду – Герой України (посмертно).

Уклін та шана Герою. Вічна пам’ять. Слава Україні!» – йдеться в петиції.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button