Суспільство

Ветеран з Чернігівщини відзначив своє 95-річчя (Фото)

20 лютого поважний ювілей відзначив Іван Григорович Колотурський із Городища. У селі його дуже шанують − крокуючи стежиною своєї долі, чоловік справами, звичками, стилем життя заслужив щиру людську повагу.

Ювіляр – ветеран війни. В 1943 був мобілізований в армію, потім − на Далекий Схід,  пізніше був «перекинутий» на війну з Японією. Має звання старшого сержанта, десантник.

Після війни він вивчився на інженера по будівництву гідростанцій. Трудовий шлях почав у Львові, а потім повернувся до рідного краю, трудився в Коропській райспоживспілці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Корюківці влаштували «МозгорУБКу»

Односельці говорять про Івана Григоровича як  про відданого сім’янина й працьовитого господаря.

Жителі Городища і досі пам’ятають, як із любов’ю й турботою він доглядав хвору дружину, як вивозив свою кохану в колясочці на вулицю.

Чудова сім’я Колотурських виховала прекрасного сина Володимира. Зараз він живе у столиці, створив свою сім’ю,  в якій найріднішому батьку й дідусю вдосталь тепла і любові.

Попри поважний вік, Іван Григорович вправно господарює в оселі і в дворі. Одразу навіть і не скажеш, що живе без господині. Обійстя ошатне,  гарно пофарбоване, влітку все у квітах, аж замилуєшся. А над квітами – бджоли… Божі комахи для ветерана – улюблена віддушина вже чотири десятиліття.

Навіть по фото видно, що у свої 95 Іван Григорович виглядає досить молодо. Він завжди ошатно вбраний, а вишиванка − неодмінний атрибут його святкового одягу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Коропська ОТГ

Ще статті по темі

Back to top button