Суспільство

Веземо з Китаю в Україну. Всі особливості доставки

Сучасний бізнес з Китаєм будується на перепродажі китайських товарів. Оберніться навколо, нас оточують товари – від електроніки та автівок до предметів інтер’єру та текстилю, що вироблені у Піднебесній. Тому питання вигідної доставки вантажу — №1 для українських підприємців. Тим паче, що китайський ринок росте з кожним днем. Тому потрібно не тільки дешево придбати товар, але й доставити його з мінімальними витратами.

Отже, які види доставки є, їх переваги та недоліки, а також відповідь на головне питання – який спосіб доставки вибрати, —  читайте у нашому матеріалі.

Види доставки з Китаю в Україну

Щоб визначити вигідний від доставки китайського товару в Україну, потрібно урахувати багато чинників:

  • тип та вага товару
  • габарити вантажу
  • час очікування товару

Варто розуміти, що одна справа возити з Китаю одяг, а інша промислові станки чи товари для будівництва.

Розрізняють три основні шляхи ввезення вантажу з Піднебесної в Україну: авіаперевезення, залізною дорогою, морський шлях.

Авіадоставка

Авіаперевезення – це сьогодні найшвидший спосіб логістики. Товар не прийдеться довго чекати. Він буде у вас через 5-7 днів після оформлення замовлення, а у деяких випадках через 2-3 дні. У сучасних реаліях час грає на користь підприємцю, бо можна легко побудувати плани та випередити конкурентів.

Зазвичай авіаперевезеннями користуються підприємці, що мають великий бізнес, бо ця логістична послуга є надто дорогою. І для невеликих підприємців вона просто є невигідною.

Доставка літаком підходить для транспортування товарів з мінімальним терміном зберігання (фрукти, овочі, харчова продукція), цінні товари (предмети мистецтва, коштовності).

Залізничні перевезення

Залізна дорога – ще один спосіб привезти китайський товар в Україну. Транзитний час складає до 20 днів. Це довше, ніж авіадоставка, але вартість послуги буде також недешевою, особливо в порівнянні з доставкою морем.

Проте з/д перевезення визнані найбільш стабільними за термінами прибуття. Потяги рідко ламаються, не стоять у заторах, рухаються з однією швидкістю та не залежать від погодних умов. Крім цього, потягом можливо перевезти великі обсяги товару. І ще один важливий момент для сучасних підприємців – екологічність перевезення.

Морські перевезення

Доставка з Китаю морем – сучасний та найбільш економічно вигідний спосіб доставки. Він оптимальний, як для малого, так і великого бізнесу. Зручно та вигідно перевозити великі партії товарів, негабаритні та громіздкі вантажі, а також невеликі партії у складі збірного вантажу. Транспортування вантажу відбувається у контейнерах, які надійно захищають товар. Зазвичай ними відправляють важкі та об’ємні предмети, але не дуже дорогі.

Ще одна перевага морської доставки – збірні вантажі. Тобто формується один контейнер з різними товарами від різних замовників. Це значно економить кошти.

Важливий момент – підприємцю прийдеться чекати товар 55-60 днів. Це варто врахувати при замовленні продукції. Взагалі, якщо час вам не важливий, то можна сміливо обирати доставку в Україну кораблем.

Морські перевезення з Китаю – спеціалізація компанії M3Cargo. Тому краще доручити всі питання професіоналам та отримати свій товар «під ключ».

Який вид доставки обрати?

Тут відповідь проста: той, що підходить вашому бізнесу. Головне питання у вартості доставки. Вона завжди буде розраховуватися індивідуально для кожного замовника. Також на сайті вантажоперевізника можна знайти онлайн-калькулятор, який дозволить орієнтовно розрахувати вартість доставки.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button