Суспільство

Ви здивуєтесь, коли дізнаєтесь, що перукарі говорять про залисини

Усе на світі починається з малого. Ви не станете лисим за один день. Це тривалий процес, який починається з залисин. Спочатку випадає одна волосина, потім дві. Але хвилюватись не варто. Ось, що говорять професійні чоловічі перукарі про залисини та методи боротьби з ними.

Якими вони бувають

Перші залисини можуть з’явитись ще у підлітковому віці. Як правило, волосся починає випадати на скронях. Не хвилюйтесь, це ще не облисіння. Головна причина такого випадіння − це гормональні зміни. Різкий ріст рівня тестостерону, ось, що відбувається.

Гірше, якщо залисини з’явились не на скронях, а в іншому місці. Якщо це трапляється до 25 років, то варто звернутись до лікаря. Можливо, ви стикнулись з суттєвим гормональним порушенням. Або ж вашому організму не вистачає певних вітамінів та мінералів. Не треба здогадуватись, просто запишіться на до сімейного лікаря.

А якщо залисини почали з’являтись після 25, якщо пішов на маківці чи потилиці, то так, це воно. Ви почали лисіти. Це може тривати довго, десятиліттями. Перші наслідки нескладно приховати. Але все одно, вам потрібно починати діяти.

Чому волосся випадає

Ріст волосся у нас контролюється гормональною системою. Це складна хімічна лабораторія, де має значення співвідношення різних компонентів. Якщо чогось багато або не вистарчає, якщо порушився баланс, то виникають проблеми.

У жодному разі не потрібно починати займатись самолікуванням. Ви можете швидко знайти в інтернеті різні варіанти та схеми гормональної терапії. Але невідомо, чи вони підійдуть у вашому випадку. Тому краще одразу зверніться до лікаря та здайте аналізи.

Стрес та хвороби

Найчастіша та найголовніша причина швидкого облисіння. Наш організм намагається витрачати ресурси дуже економно. Якщо він стикається з проблемою, то одразу береться за її вирішення, скорочуючи витрати на інше. Першим «попадає під ніж» ріст волосся.

Тому найпростіший та найдієвіший рецепт збереження волосся − це вести здоровий спосіб життя та намагатись уникати стресу. Шкода, що дотримуватись цих правил так важко.

Що ви їсте

Десь третина випадків появи залисин пов’язана за суттєвими порушеннями в режимі харчування. Це перший симптом дуже важких проблем із травною системою. Потрібно негайно збалансувати дієту та намагатись відмовитись від найбільш шкідливих продуктів. Та напоїв.

Як приховати залисини

На це питання кращу відповідь дасть той майстер, який постійно працює з вашою зачіскою. Він точно знає тип вашого волосся та шкіри, особливості будови голови та риси обличчя.

Існує три головних тактики маскування.

Перша − це зробити дуже коротку стрижку. Тоді зникне ефект контрасту. Залисина просто «загубиться» на фоні короткої зачіски. Ви будете виглядати мужньо та стильно. Але доведеться частіше відвідувати барбершоп.

Друга − це так званий «контрольований безлад» у зачісці. Барбери люблять називати ці стилі англійськими словами «mess» та «crop». Волосся середньої довжини «розкидуєтья» по голові таким чином, щоб пасмо перекрило залисину. На жаль, підійде не всім чоловікам. Такі зачіски може зробити тільки дуже кваліфікований барбер. Інакше залисина знову «вийде у світ» ще раніше, ніж ви вийдете з приміщення барбершопу.

Третя −  це філірування волосся. Це такий тип стрижки, при якому пасмам надають різну довжину. Частіше застосовується в жіночих зачісках. Щоб надати об’єму при невеликій довжині волосся. Але й для чоловічої зачіски можна використати філірування, щоб приховати залисини.

Виникнення залисин можуть спричинити різні фактори. Але у будь-якому випадку вам варто обрати одного  «свого» майстра. Й працювати постійно з ним. Тоді ви точно зможете перемогти цю природну особливість свого організму та збережете стильний й привабливий зовнішній вигляд.

Джерело — retrobarbershop.kh.ua

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button