Суспільство

Від Миколая, Діда Мороза і навіть оленів – нехай у дітей буде казка: дорослі про подарунки до свят

Трохи більше, як за тиждень, – День святого Миколая. За традицією, у святковий ранок діти знаходять подарунки під подушкою. Та чи всі дотримуються таких традицій? А може, хтось чекає на Діда Мороза на Новий рік? Хто саме – Святий Миколай чи Дід Мороз – «приходить» до ваших діток і як ви розповідаєте дітям про те, від кого подарунки, поцікавилися ми в користувачів соцмереж.

 

волинаОльга Воліна: «На Миколая подарунок під подушку, переважно це солодощі, іграшка. Дарує тільки слухняним дітям, які добре поводилися цілий рік. Хто погано поводився, отримує лозину під подушкою. На Новий рік Дід Мороз вночі кладе подарунок під ялинку. Приносить свято, веселощі, канікули тощо. Так мої батьки мені розповідали, а тепер я розповідаю своїм дітям. Поки діти маленькі, нехай вірять у казку».

 

гайдачукВікторія Гайдайчук: «Старша донька прекрасно розуміє, що це все красива казка, але традиція – написати в листопаді листа Дідові Морозу з кількома бажаними подарунками – все одно залишається в родині. Я ж конверт забираю вночі та вибираю, що подарувати на Миколая, а що – на Новий рік. Цього року навіть Мороз зі Снігуркою в гостях будуть, хочемо молодшого порадувати».

 

Олена Шарпата: «Від усіх Миколай, Дідів Морозів, Санта Клаусів, Снігуроньок, Нових років і решти братви, включно з оленями! Коли до дитини ще потім стільки дарителів завітають? Поки маленька, нехай радіє і не уподібнюється дурним дорослим, які забороняють або ганьблять через політику казкових героїв!»

 

мазуренкоОксанка Мазуренко: «Миколай приходить у ніч на 19-те з подарунком під подушку. На Різдво – Санта. А на Новий рік ловимо тата під ялинкою в костюмі Діда Мороза. Доньці вже 7. Досі вірить, що тато – це справжній Дід Мороз, а решта – переодягнені дядьки».

 

турІнна Тур: «Приходить і Миколай, і Дід Мороз. Ця традиція не нами придумана, тож і змінювати не нам. У дитини дитинство одне, і казка, в яку вона вірить. Якщо цю казочку відібрати, то й віри в щось хороше вже не буде, як і дитинства…»

 

 

харченкоЛілія Харченко: «До донечки 2,4 року прийде і Миколайчик, і Дід Мороз. Вона вже розуміє, тому розповідаю про цих персонажів у казковій формі. Про Діда Мороза дивилися мультики. Вона вже з нетерпінням чекає свят».

 

 

загорулькинаАлла Загорулькіна: «Розумію батьків, які хочуть створювати діткам казку, та свою дитину не виховувала в казковій реальності. Вона чекала свят і подарунків від батьків під подушкою та під ялинкою. А як підросла, то й сама прагнула нам щось подарувати на свята».

 

цифраЮля Цифра: «Звісно, до малечі приходить і Миколай, і Дід Мороз, подорослішають – і самі зрозуміють. Але і в дорослому віці це завжди казка, такі свята приносять не лише подарунки, а й радість, любов, добробут…»

 

 

кардашовОлександр Кардашов: «Спершу дітям забивають мізки Миколайчиком, а коли виростають – їм кажуть, що Миколайчик був жартом, насправді це Бог давав усі подарунки, щоправда, руками батьків. Я пригадую свій шок у дитинстві, коли зрозумів, що це мама мандаринки під ялинку кладе… Хотілося плакати, і життя  відтоді якось потьмяніло… і запитання в дитячій голові: нащо мене обманювали?»

 

соляникОлеся Соляник: «До наших приходять усі. Закуповую подарунки для всіх знайомих дітей, і оскільки їх багато та щоб нашим не кортіло, собі – один із них. Кажу своїм, що ми – помічники Миколая/Діда Мороза/Санти Клауса, вони пишаються цим».

 

 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button