Суспільство

Від початку року на Чернігівщині 58 осіб неправомірно отримали кошти як безробітні

Безробітним доведеться повернути незаконно отримані кошти, якщо вони перебували на обліку в службі зайнятості, отримували допомогу з безробіття й одночасно нелегально працювали, виконували роботу, надавали послуги за цивільно-правовими договорами, займалися підприємницькою діяльністю, отримували соціальні виплати. Про це попереджають фахівці служби зайнятості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кого шукають роботодавці Чернігівщини: ТОП десяти гарячих вакансій

Протягом січня-квітня 2021 року в області виявлено 58 осіб, які неправомірно отримали кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у сумі 516 тис.грн. Ці неправомірні дії виявляються шляхом обміну інформацією між службою зайнятості, державною податковою службою, Пенсійним фондом, органами держпраці.

У разі відмови безробітними відшкодувати кошти, а також у разі неповернення їх у встановлений строк, стягнення здійснюється у судовому порядку, відповідно до законодавства. Так, фахівцями служби зайнятості подано 1 позов до суду та 8 звернень до правоохоронних органів із метою сприяння у відшкодуванні завданих Фонду збитків. Добровільно порушниками законодавства відшкодовано 278,2 тис. грн.

Чернігівський обласний центр зайнятості

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button