Суспільство

Від початку року в Городнянському районі від сказу безкоштовно вакциновано понад 7200 домашніх тварин

У населених пунктах Городнянського району триває щорічна кампанія з вакцинації домашніх собак і котів проти сказу. Безкоштовні щеплення проводять подвірно. Про час і місце власникам тварин повідомляють за допомогою оголошень і дописів у соціальних мережах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцинація від сказу: в Чернігові щепили понад 600 тварин

Щеплення домашніх котів і собак від сказу є обов’язковими. А з огляду на те, що значна частина сіл району розташована в лісовій місцевості, і дикі тварини бувають частими гостями селянських обійсть, фахівці територіального підрозділу Держпродспоживслужби радять не нехтувати профілактикою цього небезпечного інфекційного захворювання та закликають власників тварин забезпечити всі необхідні умови для щеплення своїх улюбленців. І господарі активно реагують на такі заклики, про що свідчить кількість проведених щеплень. До прикладу, від початку нинішнього року їх отримали 4625 собак та 2600 котів. А торік у районі проти сказу загалом вакциновано 8739 домашніх тварин.

Крім того, для профілактики захворювань на сказ у дикій фауні на території Чернігівщини, і Городянського району зокрема, на початку вересня проводилась пероральна вакцинація диких м’ясоїдних тварин.

Держпродспоживслужба в Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button