Суспільство

Від розваг до допомоги родинам військових: зміна вектору молодіжної політики в Коропській громаді

Молодість зазвичай асоціюється із радістю, розвагами, досягненнями й рекордами. Адже це — найкраща пора в житті кожної людини. Між тим, реалії нині не веселі, бо в країні йде війна, захисники і захисниці віддають життя за нашу свободу, гинуть мирні жителі, вже багато чого зруйновано і знищено…  

Та життя триває пори все. Нинішній молоді доводиться швидше дорослішати і стикатися з більш серйозними життєвими проблемами й викликами. 

«Уже чотири роки, як у нас створена молодіжна рада. Але в її складі дуже багато було школярів, і в цьому була проблема. Ми переконалися, що так не має бути, що діти – це не основа молодіжної ради. І зробили перезавантаження. У нас нині новий голова молодіжної ради – Анастасія Урсул, яка працює в селищній раді. І ще постаралися так, щоб від кожної організації чи установи – в цій раді були представники. Наприклад, від терцентру, відділу освіти, ЦНАПу, тренери, тобто, активні представники молодого покоління віком до 35 років», — у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Володимир Лучко, начальник відділу сім’ї, молоді та спорту Коропської селищної ради.

До речі, за словами Володимира Лучка, до всіх напрямків роботи, зокрема й молодіжної політики, ставлення у громаді серйозне й відповідальне. Така позиція голови громади Володимира Куніцина, який все контролює і за все відповідає. 

«Молодіжна рада проводить багато різних заходів, основна частина яких, звісно, патріотичного спрямування. Відбуваються молодіжні ярмарки, під час яких збирають гроші на ЗСУ. Ще одна з хороших ініціатив – виїзні концерти нашого потужного духового оркестру, коли в селах громади також збирають кошти на потреби військових. Зазвичай  досить пристойні суми. 

А цієї п’ятниці, 23 червня, до нас приїжджали представники відомого у Корюківці молодіжного центру «КУБ» та гурт «РІЗНІ». І теж збирали гроші на потреби військових. 

Також молодіжна рада проводить інші заходи, зокрема відвідують дітей, батьки яких загинули на війні, сім’ї військових», — розповів Володимир Лучко.

Зі зміною керівництва, робота молодіжної ради стала більш серйозною. Коли в молодіжній раді був більш учнівський склад, школярі, в основному,хотіли, щоб їх просто розважали. Нині напрямок роботи дуже важливий — допомагати комусь, особливо сім’ям наших захисників. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Коропі виховують зірок спорту європейського рівня (Фото)

Військові дії нині точаться на півдні і сході нашої держави, між тим Чернігівщина аж ніяк не осторонь  того, що відбувається в Україні. 

«Загинув вже 21 воїн із нашої громади, це не рахуючи героїв АТО. Це дуже багато для нашоїмаленької громади. І дуже багато хлопців корпчаннині — на війні. 

До того ж, людям, переселенцям потрібна наша підтримка. Щодня зранку до голови громади вониприходять і просять, то продукти, то ще чогось, і людям треба допомагатиІ молодь не цурається цієї роботи», — зауважив Володимир Лучко. 

А ще в громаді прагнуть, щоб усім було комфортно, зокрема чисто й прибрано, щоб затишок рідного дому відчували й воїни, які приїжджають на ротацію. 

«У Фейсбук я веду сторінку «Коропщинаспортивна»де роблю усілякі публікації не тільки на спортивну тематику, а й інтерв’ю з нашими людьми, показую, чим живе громада.

Також  я почав знімати на відео похорони наших полеглих захисників. Це мене спочатку лякало. Але зрозумів, що це робити потрібно. Як зняв перші похорони й виставив їх у мережу, буквально через два дні батьки загиблого воїна прийшли і попросили, щоб я їм скинув відзняте на флешку. Тоді загинув другий воїн, і мені зателефонувалайого дружина і сказала, щоб  я обов’язково зняв похорон. І я зрозумів, що це треба знімати. Бо це водночас і похорон, і патріотичний захід для історії. 

А одного разу наш футболіст Андрій Овсієнко, колими якраз чекали на автобус із загиблим нашим захисником, повідомив, що сьогодні чергує у роті охорони, а завтра його забирають в ЗСУ.

І  сказав, що має до мене прохання: «Якщо загину, то обов’язково зніміть відео». Я відповів: «Та що ти таке кажеш!». А він попросив: «Не забудьте». Так і сталося. 

І оце буде у нас спортивний турнір його пам’яті. Але ситуація така, що заказуєш кубок на честь одного полеглого футболіста, а тут гине ще один…», — розповідає начальник відділу сім’ї, молоді та спорту Коропської селищної ради.

Час важкий, але всі випробування маємо витримати. Аби нарешті українські діти та молодь мали безтурботне дитинство та юність. 

Ірина Осташко

Фото – Коропщина спортивна

Ще статті по темі

Back to top button