Суспільство

Від сьогодні в Чернігові запрацювали пункти обігріву

Із настанням великих морозів у Чернігові від сьогодні запрацювали пункти обігріву. Зі зниженням температури до -15°C і нижче їх розгортають підрозділи ДСНС спільно з управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

«Пункти обігріву в Чернігові сьогодні вже працюють. Вони розташовані поблизу пунктів постійної дислокації підрозділів ДСНС. У разі необхідності їх перемістять туди, куди буде необхідно. Зараз нема потреби збільшувати їх кількість, оскільки перебоїв із постачанням електропостачання, газопостачання немає. Наразі за сьогодні та вчора ще звернень до пунктів обігріву не було», – розповів для ЧЕЛАЙН начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міськради Олег Шамрук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мороз та сніг: синоптики розповіли про погоду на Чернігівщині

Про ситуацію, пов’язану зі зниженням температурних показників в області, та про наявність пунктів незламності на території Чернігівщини для ЧЕЛАЙН розповіла речниця ГУ ДСНС області Катерина Яриловець:

«Станом на 11.00 3 січня 2024 року надзвичайних подій, пов’язаних із зниженням температурних показників повітря, в місті Чернігів та області зафіксовано не було. По всій території Чернігівської області функціонують пункти незламності для тимчасового перебування громадян. ДСНС розгорнула 43 пункти незламності, із яких 13 мобільних пунктів на базі наметів: 6 – по місту Чернігову та 7 – по області. Та 30 стаціонарних пунктів на базі пожежно-рятувальних частин. У таких пунктах передбачається наявність тепла, води, освітлення, мобільного зв’язку, інтернету та живлення для мобільних пристроїв».

Спілкувалась: Оксана Замятіна

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button