Суспільство

Від ярмарків смаколиків до окопних свічок: менська молодь допомагає ЗСУ (Фото)

У Мені прогресивна молодь, яку об’єднує місцевий молодіжний клуб «МеМ», що розшифровується як менська елітна молодь, не залишається осторонь підтримки військових. ЧЕline вже розповідав, що саме представники цього клубу запропонували ідею з ярмарком смаколиків. Бо дуже хочуть хоч у якийсь спосіб підтримати наших військових. Задумано – зроблено, причому все своїми руками.

«Удома випікали булочки, кекси, тортики і пиріг був. Усі ці смаколики потім принесли на продаж», – розповіла Марія Готенко, директор КЗ «Центр культури та дозвілля» Менської міської ради.

На першому ярмарку солодощі розлетілися миттєво! Організатори навіть не очікували, що так буде. Впоралися за годину, хоча думали, що на це знадобиться суттєво більше часу.

«Молодь дуже задоволена, що вдалося зробити добру справу і допомогти армії. Думали, що назбираємо тисячу гривень чи півтори, а вийшло 4 501 грн! Ці гроші передали місцевому волонтеру Олексію Прищепі, який волонтерить із 2014 року. Він використає ці кошти на потреби ЗСУ. Адже добре знає, що потрібно нашим військовим», – пояснила директор КЗ «Центр культури та дозвілля».

На досягнутому окрилена успіхом молодь зупинятися не збиралася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зима на порозі: чим підгодовувати бездомних тварин і пташок у сезон холодів

«У нас уже відбулися три благодійні ярмарки. Другий якраз на День молоді – у серпні. Тоді в нас також відбувся марафон «Забіг за загиблих воїнів». Це не випадково, адже саме в той час у Маріуполі віддав життя за Україну  спортсмен із Мени Віталій Горбач. Тож у такий спосіб вшановували його пам’ять і пам’ять всіх загиблих українських воїнів», – розповіла Марія Готенко.

Після марафону організували благодійний ярмарок, до якого долучилися містяни, пекарня «Хлібок», підприємці. Тоді вдалося зібрати 20 тисяч гривень.

Також того дня відбулася презентація гри «Менські говірки», турніри із воркауту і тенісу. Таку програму запропонувала молодь і її втілили в життя.

Третій ярмарок спланували на минулу суботу, 12 листопада. Це все також за ініціативи молодіжної ради, молодіжного клубу «МЕМ» і волонтерів Менщини. Тоді ж молодь, окрім традиційного ярмарку, запропонувала провести інші цікаві заходи – виставку картин місцевих молодих художників, музичний вечір, на якому виступала талановита молодь, розіграш лотереї і, звісно, сам ярмарок смаколиків.

«Минулої суботи назбирали 15 760 гривень. Це був збір коштів на автівку для ЗСУ. Для наших земляків-військових», – повідомила Марія Готенко.

За її словами, хоч молодь нині зосереджена на навчанні, бажання займатися суспільно важливими справами не зникає, і співпраця з молодіжною радою – постійна. Тому, крім організації ярмарків, є й інші ідеї, як допомагати ЗСУ.

«За ініціативи молоді відбувся літературний вечір за участю наших молодих менських поетів, де також збирали кошти на ЗСУ. Назбирали близько 4 тисяч гривень. Також робили світловідбивальні флікери, і тоді назбирали 700 гривень. Просто ставили скриньки і збирали гроші. Хто скільки міг, стільки і кидав», – повідомила директор КЗ «Центр культури та дозвілля» Менської міської ради.

На досягнутому молоді і завзяті зупинятися не збираються, адже наближати Перемогу треба всіма доступними способами.

У свою чергу працівники КЗ «Центр культури та дозвілля» Менської міської ради, не чекаючи підтримки молоді, теж роблять добрі справи, аби підтримати наших захисників – виготовляють окопні свічки. Потім їх передають місцевому волонтеру Олексію Прищепі, а він уже знає, куди їх доставити.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Марія Готенко

Ще статті по темі

Back to top button