Суспільство

Від започаткування – до виходу на міжнародні ринки: бізнеси в Ніжині можуть отримати всебічну підтримку

Україні в нинішніх реаліях дуже потрібна економічна міць. Тобто від успіхів бізнесу залежить сила нашої держави.

Між тим, війна дуже негативно позначається на роботі економічного сектору держави, що призводить до скорочення діяльності підприємцями чи закриття, а отже, наповнення бюджетів і фінансування різних програм, зокрема соціальних, залишає бажати кращого.

Але підприємці не залишені наодинці зі своїми проблемами. Зокрема, в Ніжині руку на пульсі бізнесового життя тримає Бізнес Хаб, що є Центром підтримки підприємництва, інновацій та стартапів.

«Надаємо консультаційні послуги, як кажуть, від А до Я, тобто від моменту, як стати фізичною особою – підприємцем, зареєструватися, і до того, як вийти на міжнародні ринки.

Також ми допомагаємо заповнювати конкурсні грантові заявки і теж від початку процесу до кінця супроводжуємо. Адже допомагаємо не тільки заповнити заявку, а відправити її, пройти співбесіду, заповнити бізнес-план…

Також на базі Бізнес Хабу в нас є коворкінг-простір, де часто проводять якісь мозкові штурми – для підприємців, які давно працюють, жителів громади, підприємців-початківців, які бажають започаткувати свою власну справу та хочуть, щоб досвідчені бізнесмени поділилися з ними якимсь своїм досвідом.

Також нині у нашій громаді закуплена техніка для підтримки місцевого бізнесу. Тобто ми можемо надавати послуги з орендування продукції для популяризації та просування продукції.

Також у нас є LED-екран, який зараз у тестовому режимі і який популяризує місцевих виробників через рекламні відеоролики», – зазначає Марина Світлова, куратор Бізнес Хабу виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У п’ятикілометровій зоні до кордону: дівчина-помічник лісничого – про свою роботу  під обстрілами

Бізнес Хаб тісно співпрацює з Регіональним фондом підтримки підприємництва, Торгово-промисловою палатою, Агенцією регіонального розвитку та багатьма іншими організаціями. Це дає змогу, наприклад, залучати потрібних фахівців і спікерів до семінарів, які організовуємо на запити підприємців.

«До нас зверталися підприємці-початківці, які і в 2022-му, і в 2023 році відкривали власну справу – магазин крафтової харчової продукції, бізнеси у сфері послуг і магазин «Квітковий простір». І нині, до речі, відбувається ремонт, чекаємо на відкриття найближчим часом кав’ярні-книгарні.

Окрім підприємців-початківців, є ще підприємці, які отримують грантові кошти на розвиток. Наприклад, торгові точки отримали кошти на розвиток і створили робочі місця та розширяються. Також не одне СТО відкрилося в нас у Ніжині та інші бізнеси», – розповіла Марина Світлова.

Між тим, вона зазначає, що повномасштабне вторгнення негативно позначилося на розвитку бізнесу, на жаль, відбувається скорочення робочих місць. Але є певна категорія людей, і це не маленький відсоток, які бажають розвиватися, які все-таки запланували створити щось своє і створюють.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото надано Бізнес Хабом

Ще статті по темі

Back to top button