Суспільство

Відбілювання зубів Beyond

Відбілити зуби сьогодні – не проблема, цю послугу пропонують десятки клінік у Києві. Питання в тому, як отримати білосніжну посмішку без шкоди для зубів і з тривалим ефектом. Експерти стоматології Healthy Dent розповіли про найсучасніші методи відбілювання зубів.

Завжди приємно бачити білосніжну посмішку, тому люди здавна намагалися зробити зубну емаль світлішою. Що тільки не використовували як відбілювальні засоби: хлорне вапно, азотну кислоту, ціанід калію та навіть сечу. Порівняно з минулим ми живемо в щасливі часи, адже сьогодні відбілити зуби можна всього за один візит до стоматолога, без болі та ризику зіпсувати емаль. Серед сучасних методів дедалі більшої популярності набуває відбілювання зубів системою Beyond.

Відбілювання зубів лазером і фотовідбілювання: у чому різниця

Людина, яка зважилася відбілити зуби, опиняється перед вибором: який спосіб обрати, адже сьогодні стоматологи використовують різні види відбілювальних процедур. Як показує досвід лікарів київської клініки Healthy Dent, найбільший інтерес у пацієнтів викликають два методи: відбілювання зубів лазером і фотовідбілювання.

Під час обох процедур на зуби пацієнта наносять відбілювальний гель з активною діючою речовиною – перекисом водню (35%). Стоматолог за допомогою спеціальної апаратури активує іони кисню, які вивільняють і нейтралізують іони пігментів на емалі.

Різниця в методах полягає в тому, що при лазерному відбілюванні каталізатором хімічної реакції є промінь лазера, а при фотовідбілюванні перекис водню активується спеціальними лампами: світлодіодними, галогенними або ультрафіолетовими.

Новіше від нового: переваги системи Beyond

Фотовідбілювання – новий метод професійного освітлення зубної емалі, а відбілювання зубів Beyond є найсучаснішим його видом. Під час процедури використовується нове покоління ламп: акселератори, що випромінюють високочастотний потік холодного синього світла.

Застосування інноваційних технологій при відбілюванні зубів має такі переваги:

  • відсутність болю та дискомфорту: холодне світло не нагріває емаль, не обпікає ясна;
  • ефективність: за один сеанс посмішка світлішає на 7–12 тонів. Результат помітний навіть у складних випадках, коли не допомагають інші методи відбілювання, наприклад, якщо емаль змінила колір через флюороз;
  • швидкість: процедура відбілювання двох рядів зубів триває 1–1,5 години;
  • варіативність застосування: можна відбілити весь зубний ряд, окремий зуб або навіть його частину;
  • тривалий ефект: відбілювання зберігається до двох років, за умови дотримання «білої» дієти та гігієни ротової порожнини.

Паралельно із професійним відбілюванням Beyond застосовується також система е-Beyond, яка розрахована на використання в домашніх умовах. Завдяки комплексному підходу відбілювальний ефект подовжується.

Відбілювання зубів системою Beyond: етапи процедури

Процес відбілювання зубної емалі триває 1–1,5 години, але цьому передує підготовчий етап. Спочатку лікар проводить огляд і визначає стан ротової порожнини, можливі протипоказання до процедури. Після цього стоматолог проводить гігієнічне чищення зубів, добирає колір емалі пацієнта за шкалою Вита, а потім переходить безпосередньо до відбілювання.

Як проходить процедура:

  1. На очі пацієнта надягають захисні окуляри, обличчя закривають серветкою. В рот вставляють ретрактор – пристрій, який розводить губи, щоб не напружувалися лицьові м’язи пацієнта.
  2. На зуби наносять відбілювальний гель, слизову закривають кофердамом.
  3. Стоматолог світить на гель лампою Beyond, обробляє кожний зуб. Процедуру повторюють 2-3 рази.
  4. Видаляють залишки гелю із зубів та покривають емаль фтор-лаком.
  5. Перевіряють, на скільки відтінків відбілилися зуби.

Після відбілювання рекомендується 2–3 дні не вживати продукти і напої з пігментами: червоне віно, чорний чай, каву, фруктові соки, свіжу моркву, буряк тощо. Якщо дотримуватися рекомендацій стоматолога, посмішка надовго залишиться білосніжною.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button