Суспільство

Відбулося засідання атестаційної комісії Управління освіти і науки Чернігівської ОДА

24 квітня 2020 року в Управлінні освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації відбулося засідання атестаційної комісії III рівня.

Вперше засідання проведено в онлайн режимі з дотриманням вимог листа Міністерства освіти і науки України від 27.03.2020 № 1/9-179 «Щодо проведення атестації педагогічних працівників у 2020 році в умовах карантину».

Усі члени атестаційної комісії у складі 20 осіб зареєструвалися та взяли участь у засіданні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Освіта влітку: чи продовжуватимуть навчальний рік для школярів

Засідання проведено головою комісії – начальником Управління освіти і науки Миколою Конопацьким. Начальник Управління звернув увагу на нові умови проведення засідання. Поінформовано, що до атестаційної комісії надійшли матеріали на 284 педагогічних працівників з 59 установ і закладів освіти області, а саме:

— 14 відділів освіти районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування та управлінь освіти міських рад (23 методисти);
— 12 закладів фахової передвищої освіти та Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського (76 педагогічних працівників);
— 14  закладів освіти інтернатного типу обласного підпорядкування (94 учителя та вихователя);
—  12  закладів професійної (професійно-технічної) освіти (58 викладачів та майстрів виробничого навчання);
—  3 обласних ліцеїв (23 учителя);
—  4 обласних закладів позашкільної освіти (10 методистів та керівників гуртків).

Заступник начальника Управління – начальник відділу загальної середньої та корекційної освіти Олена Соронович доповіла про результати розгляду поданих матеріалів за категоріями закладів і установ освіти.

Члени комісії мали змогу вносити пропозиції та голосувати в онлайн режимі. За результатами голосування прийнято відповідні рішення.

Крім того, відповідно до п. 2.14 Типового положення про атестацію педагогічних працівників від 06 жовтня 2010 року № 930 (зі змінами) сьогодні атестаційною комісією III рівня Управління освіти і науки облдержадміністрації проатестовано  на відповідність займаній посаді  40 працівників керівного складу з 19 закладів освіти області:
-6 директорів та 12 заступників директорів з 8 закладів освіти інтернатного типу обласного підпорядкування;
-1 директор та 2 заступники директорів з 2 закладів фахової передвищої освіти;
  • 4 заступники директорів з 3 обласних закладів позашкільної освіти;
  • 4 директори та 10 заступників директорів з 6 закладів професійної (професійно-технічної) освіти

Наразі готується наказ Управління освіти і науки про атестацію педагогічних працівників закладів та установ освіти Чернігівської області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button