Суспільство

Відключення електроенергії можна буде відстежувати наперед: на Чернігівщині енергетики розробили сталий графік

В українській енергосистемі зберігається значний дефіцит електроенергії. Основними причинами в останній час є масові ракетні атаки, планові ремонти на атомних електростанціях, зниження продуктивності сонячних електростанцій через хмарність і збільшення споживання електроенергії через потепління. Тому останніми тижнями граничні величини споживання електроенергії та потужності для Чернігівщини відчутно зменшилися, зате мають приблизно однакові обсяги. 

Про це повідомляє АТ «Чернігівобленерго». 

Тож тепер, за інформацією енергетиків, обсяги відключень на наступні дні і навіть тижні можна приблизно спрогнозувати. Звісно, якщо ситуація в енергосистемі кардинально не зміниться. 

Згідно з опублікованою АТ «Чернігівобленерго» інфографікою, вже є прогноз почергового відключення електропостачання на Чернігівщині до кінця цього тижня. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Духовна реабілітація»: Спасо-Преображенський Собор у Чернігові може отримати «прописку» в Асоціації найвеличніших європейських Соборів

Графік розділений на 6 днів, протягом яких усі шість черг споживачів перебуватимуть у рівних умовах. 

Усі години доби тут поділяються на години відключень, години можливих відключень і години зі світлом для кожної з черг.

Крім цього, енергетики наголосили, що в НЕК «Укренерго» у разі переліміту, допущеного оператором системи розподілу, тобто коли в області подається більше електроенергії, ніж дозволено, будуть додатково вводитися Графіки аварійних відключень та Спеціальні графіки аварійних відключень. Такий підхід нині уже практикувався в деяких областях, а також у Києві. 

Тож знову нагадують про економію електроенергії в пікові години доби: з 8:00 до 11:00 і з 17:00 до 23:00.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button