Суспільство

Відлига, дощ, а потім морози і сніг: погодні сюрпризи на Чернігівщині

Січень 2024 року не перестає дивувати – після дуже теплого грудня другий місяць зими навпаки приніс морози та хуртовини.

Після невеликого потепління на країну знову мчать опади та морози. Особливо цікавою погода обіцяє бути у п’ятницю та суботу, 19-20 січня.

Про це повідомляють синоптики «Укргідрометцентру».

У п’ятницю, 19 січня, на всій території країни буде відлига, у всіх областях очікується плюсова температура та опади у вигляді дощу та мокрого снігу. Найтепліше буде традиційно у східних та південних регіонах, там повітря може прогрітися до 7-9 градусів тепла.

У суботу, 20 січня, знову нагрянуть морози. Найхолодніше буде в західних областях, де похолодає в середньому до 5-8 градусів морозу вночі (а в Івано-Франківській області обіцяють до -10 градусів), а вдень температура не підніметься вище за нуль градусів.

На Чернігівщині очікується до -7 градусів уночі, а в центральних в середньому -4 градуси.

Не зачеплять морози лише Херсонську, Запорізьку, Донецьку, Луганську області та Крим.

При цьому випадання опадів не припиниться. Так, у більшості областей України, окрім південних та східних, після дощів нагряне мороз, і далі може випасти сніг, що може призвести до утворення травмонебезпечної ожеледиці під сніговим покривом.

Ще статті по темі

Back to top button