Суспільство

Відомо, чому спиляли ялинку на П’яти кутах

Ялинку біля Деснянської районної ради намагалися зберегти, але, на жаль, саме під нею стався прорив водогону. Про це на розширеній міській нараді, яка щойно закінчилася, повідомив керівник КП «Зеленбуд» Чернігівської міської ради Роман Старіков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На П’яти кутах спиляли ялинку (Фотофакт)

Спроби провести ремонт труби без видалення дерева тривали три дні. Весь цей час будівля була без водопостачання.

Ситуацію прокоментували й у пресслужбі КП «Чернігівводоканал»:

«Ситуація з Деснянською райрадою доволі складна. З неділі будівля райради відключена від водопостачання через аварійну ситуацію на мережах. Хоч як прикро це звучить, порив стався саме під ялинкою. Учора, 09.12.2019, намагалися розкопати поряд, щоб оцінити ситуацію. Після того, як увімкнули водопостачання, вода з пориву пішла саме з-під ялинки. Труба – діаметром 200 мм на глибині понад 4 м. Це свідчить про те, що котлован має бути не менше, ніж 6 м. Пересаджувати таку ялинку – не реально. Сьогодні «Чернігівводоканал» розпочав аварійно-ремонтні роботи».

Також підприємство інформує, що, відповідно до Державних будівельних норм, охоронна зона водопровідних мереж залежить від властивостей ґрунту та розміру водоводу. Якщо діаметр труби, закладеної в сухому ґрунті, не перевищує 500 мм, охоронна зона становить по п’ять метрів в обидва боки від зовнішніх стінок трубопроводу.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button