Суспільство

Відтепер чернігівці можуть дізнатися все про депутатів

Днями в Чернігові в прес-центрі «Чернігівський вибір» відбувся інформаційний форум «Інструменти парламентського моніторингу: як дізнатися все про свого депутата».

Під час заходу було презентовано можливості, сервіси та цікавинки порталу для аналізу голосувань народних депутатів і фракцій «Вони голосують для тебе». Також організатори ознайомили журналістів із роботою сайту ОПОРИ «РАДА».

До речі, цей ресурс є унікальним тому, що за допомогою його сервісів можна виконувати пошуки за стенограмами парламенту та комітетів. Також можна дізнатися, чи дисципліновано депутат відвідував засідання ВРУ, комітетів, як він голосує. Цікавим є сегмент «Улюблені слова депутата під час виступів», біографія депутата на момент обрання, інформація про помічників.

Портал «Вони голосують для тебе» дає інформацію для аналізу та дослідження, як насправді відбувається робота депутата в парламенті. Наскільки ті речі, які декларує народний обранець, збігаються з тим, як поводить себе під час голосувань. Крім того, можна дізнатися про друзів депутата, але лише по голосуванню.

Законотворча робота депутата також оперативно відображається у його профайлі на сайті «Вони голосують для тебе». Тут можна подивитися, які запити, звернення та законопроекти надавав і пропонував парламентар. Тематика запитів, їх кількість і результативність – усе це фіксується на сайті.

Щодо законопроектів, то відстежуються не лише кількісні показники, а й якісні. Які проекти стали законами, які пройшли перше читання, які мають шанс на успіх. Вибагливий виборець тут також зможе знайти контакти приймалень народного депутата, його передвиборну програму та декларації.

Ще статті по темі

Back to top button