Суспільство

Війна і діти: на Чернігівщині не планують роботу пришкільних таборів

Літо – довгоочікувана пора для всіх школярів. Адже це – час відпочинку, знайомства з новими друзями, відвідування нових місць, літніх шкільних таборів і нових вражень. Однак, схоже, що цього року через кляту війну багатьом школярам на Чернігівщині з літнім оздоровленням не пощастить.

«Не дозволяють нам обставини. Поки що ми табір не планували. До того ж, ухвалювати рішення про пришкільні табори – це прерогатива місцевих органів самоврядування. Тобто громади, відділи освіти, школи самі ухвалюють рішення щодо цього. На сьогодні жодна громада ще не підтвердила, що організовуватиме пришкільні табори. Не дозволяє оперативна обстановка», – в коментарі для ЧЕline зазначив Микола Конопацький, начальник управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чаус розповів про понтон і сполучення Чернігова з Києвом

Тож тепер залишається лише сподіватися, що ситуація зміниться.

«Залежно від безпекової ситуації ухвалюватимуть рішення. Дасть Бог, війна закінчиться, і тоді можна буде повертатися до теми дитячого відпочинку. Все організуємо.

А нині найголовніше – це безпека дітей. Якщо вони не пішли на навчання фактично в жодну школу, то які можуть бути пришкільні табори? Не знаю, хто ризикне це рішення ухвалити. На сьогодні я не ризикнув би. Будь-яке оздоровлення не варте того, якщо хоч на 0,1% виникне ризик для життя дітей.

Ми рекомендуємо для відпочинку Закарпаття чи інші більш безпечні куточки. Це оздоровлення в таборах – для незахищених категорій дітей. Ми цим зараз займаємося. Але це відпочинок лише для незначної частини дітей», – сказав Микола Конопацький.

 

 

Ще статті по темі

Back to top button