Суспільство

Військова частина на Чернігівщині провела незаконний тендер

За реагування військової прокуратури Чернігівського гарнізону Центрального регіону України запобігли протиправному витрачанню бюджетних коштів однією з військових частин. За результатами своєчасно внесеного подання прокурорів скасовано результати торгів, проведених із порушенням закону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий відбуде 2 роки за ґратами за розбійне пограбування

Військова частина, дислокована на Чернігівщині, в березні 2019 року провела закупівлю послуг з перевезення вантажів у формі відкритих торгів. Очікувана вартість – 1,25 млн грн, а єдиний критерій кінцевої оцінки тендерних пропозицій – ціна.

Військова прокуратура встановила, що в ході закупівлі були необґрунтовано відхилені пропозиції учасників на понад 300 тис. грн меншу суму за пропозицію переможця. У торгах переміг суб’єкт із найвищою ціновою пропозицією. Він, до речі, взагалі не мав права брати участь у конкурсі через надання неповного комплекту необхідних документів.

Після розгляду своєчасного подання військової прокуратури результати тендера скасували, запобігли укладенню договору та зупинили незаконну витрату понад 1 мільйона гривень бюджетних коштів.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Ще статті по темі

Back to top button