Суспільство

Військові командири на Чернігівщині зареєстрували 20 шлюбів

На сьогодні право реєструвати шлюб надане військовим командирам, які засвідчують факт одруження актом та скріплюють гербовою печаткою відповідного військового формування (якщо така є).

Про це розповіла керівниця Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Ірина Свистун.

— Немає у світі такого зла, яке може знищити справжнє кохання. І, навіть, у такий буремний час залишається розуміння, що жодним кордонам і обставинам не стане сил зламати щире почуття двох людей, — акцентувала увагу очільниця управління юстиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Довідки про непридатність житла для проживання: куди звертатися чернігівцям (Відео)

Вона зазначила, що заключним етапом укладення такого шлюбу є надсилання командиром акту до будь-якого відділу державної реєстрації актів цивільного стану для складення актового запису про шлюб у паперовій формі та внесення відомостей до Державного реєстру актів цивільного стану громадян з подальшою видачею подружжю свідоцтва про шлюб у паперовому вигляді.

— Так, в першій половині 2022 року на Полтавщині актами військових командирів було засвідчено майже 40 шлюбів, в Чернігівській області таких одружень було близько 20, а на Сумщині весільні обітниці у військових частинах прозвучали теж близько 40 разів, — деталізувала Ірина Свистун. — Життя і любов переможуть!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button