ВійнаСуспільство (відео)

Довідки про непридатність житла для проживання: куди звертатися чернігівцям (Відео)

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради затвердив порядок видачі довідок про непридатність житла для проживання. Насамперед це допоможе чернігівцям, житло яких постраждало від російського вторгнення, отримати статус внутрішньо переміщених осіб.

«Відповідно до звернення департаменту соцзахисту та Постанови Кабінету Міністрів України №30-32 від 20 березня цього року про виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. Тобто для того, щоб соцзахист отримав підтвердження, що дійсно в особи, яка проживає, наприклад, на Мазепи, 56, квартира знищена, і людина проживає в іншій, що їй потрібна довідка. Цю довідку видаватимуть ЖЕКи»,- Ярослав Куц, начальник управління житлово-комунального господарства.

Аби отримати цю довідку, власнику квартири треба буде звернися до керівника ЖЕКу або ОСББ, або до іншого балансоутримувача.

«Вони приходять у ЖЕК, працівники проводять обстеження та видають довідку, що квартира не є придатною для проживання»,- Ярослав Куц, начальник управління житлово-комунального господарства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 17 із 39 пам’яток архітектури в Чернігові зруйнували рашисти (Фото)

Для власників приватних будинків порядок буде дещо інший.

«По приватному сектору у нас 986 значно пошкоджених і зруйнованих будинків, це після обстеження, яке проводило управління архітектури та містобудування міста Чернігова. Ми актами візуального обстеження вже дослідили ті будівлі, які зруйновано чи пошкоджено, власники яких також мають право отримати статус внутрішньо переміщеної особи»,- Олександр Атрощенко, заступник чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Вони можуть звертатися із заявою до управління архітектури та містобудування, яке над цим питанням спільно працюватиме з управлінням соціального захисту.

«Чому так зроблено? Практично в жодному нормативному документі Кабінету Міністрів немає приватного сектору. Незрозуміло, що з ним робити. Ми спрощуємо для людей, для мешканців міста всі процедури»,- Олександр Атрощенко, заступник чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button