Суспільство

Військові правоохоронці поділилися досвідом зі студентами (Фото)

У Чернігівському національному педагогічному університеті імені Тараса Шевченка військовослужбовці Чернігівського зонального відділу Військової служби правопорядку провели показове заняття зі студентами. Співпраця між військовими та студентами триває вже довго. Багато юнаків і дівчат уже мріють про військову службу та бажають пов’язати своє майбутнє з військом, адже постійно відвідують військову кафедру вишу. Теорію студенти вивчали в класах та у подальшому, аби закріпити отримані знання, покликали військових. Серед елементів, продемонстрованих військовослужбовцями, – основи ведення бою в обороні та наступі, прийоми рукопашного бою, тактична медицина тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У «Десні» військові продемонстрували, як здійснюють евакуацію поранених із поля бою

Військові інструктори вже мають величезний бойовий досвід, набутий у зоні АТО/ООС і закордонний досвід, який вони тривалий час переймали в американських, канадських, британських і литовських колег.

Велику увагу воїни звернули на надання першої медичної допомоги: як це зробити правильно, аби врятувати людське життя. Присутнім продемонстрували індивідуальну аптечку з медикаментами, що є в кожного українського захисника, і як користуватися цими препаратами.

Надалі військові правоохоронці для дівчат викладатимуть курс жіночої самооборони, що міститиме в себе не лише прийоми рукопашного бою, але й елементи психологічного впливу на супротивника.

− В умовах збройної агресії ми вважаємо за потрібне проводити такі заняття, адже цивільну молодь до захисту нашої держави треба готувати заздалегідь, пояснюючи все покроково, − зазначив командир взводу охорони та патрульно-постової служби Чернігівського зонального відділу Військової служби правопорядку Леонід Левченко.

Відділення спеціальних кореспондентів

Інформагентства Міноборони (м. Чернігів)

Ще статті по темі

Back to top button