Суспільство

У «Десні» військові продемонстрували, як здійснюють евакуацію поранених із поля бою

Під час прес-туру представників засобів масової інформації до 169-го навчального центру Сухопутних військ ЗС України військові фахівці ознайомили їх із сучасною технікою та засобами, що застосовуються для евакуації поранених із поля бою. Також журналісти мали можливість оцінити вправність військових медиків під час практичного заняття з виконанням усіх етапів евакуації пораненого: від виносу з поля бою до транспортування і вивезення до шпиталю медичним автомобілем.

Про це повідомляють у відділенні спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони (м.Чернігів).

Гості навчального центру мали можливість оцінити та порівняти тактико-технічні та медичні характеристики двох модифікацій сучасних санітарних автомобілів типу «Богдан», броньованої медичної машини МТ-ЛБ С, а також морально й технічно застарілого УАЗу. Докладно про медичні й технічні характеристики транспортних засобів, їхнє застосування та можливості присутнім розповіли офіцери і працівники Головного військово-медичного управління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полторак підписав наказ про підвищення доплат військовим в зоні ООС

Яскраво доповнило озвучену інформацію демонстраційне заняття, яке провели військові одного з навчальних підрозділів центру. За легендою, розвідувальний підрозділ потрапив у засідку і під час бою один із військових отримав поранення. Під прикриттям підрозділу товариші надали пораненому невідкладну допомогу та винесли його в безпечне місце, а командир через радіостанцію викликав евакуаційну машину. На МТ-ЛБ С прибув бойовий медик, пораненого під його наглядом на ношах перемістили до всюдихода, а на безпечній відстані від передової – вже в «Богдан». Завдяки необхідному оснащенню автомобіля, медик ще дорогою зміг надати пораненому кваліфіковану допомогу.

Після завершення демонстрації евакуації журналісти мали змогу поспілкуватися з бойовими медиками та дізнатися про нюанси їхньої роботи. Також і про те, що головним фактором успішної евакуації пораненого з поля бою є швидкість і якість надання першої невідкладної допомоги, зокрема й індивідуально. Адже в разі поранення кожна згаяна хвилина може бути фатальною.

Фото Олександр Штупун

Ще статті по темі

Back to top button