Суспільство

«Військовий хаб»: у Чернігові до проекту долучилася команда приватного нотаріуса

Поки українські військові воюють за Україну, вдома у багатьох із них залишаються невирішеними різні господарські питання. Але завдяки нотаріальній допомозі, крига в цьому питанні скресає.

У Чернігові контора приватного нотаріуса Олександра Красногора співпрацює з військовими з 2014 року.

«Надаємо консультативну допомогу, юридично-консультативну  і звісно, нотаріальну.

Тому участю у проекті «Військовий хаб» ми підтверджуємо подальшу співпрацю у цьому напрямку.

Найбільше на сьогодні наші військові потребують послуги із засвідчення копій документів. Це нині найбільш поширена нотаріальна дія. Вони потрібні військовослужбовцям для оформлення різних допомог та посвідчень учасника бойових дій.

Ми намагаємося обслуговувати військових без черги, навіть, якщо у нас є люди в приймальні. Бо не можна прийти до нотаріуса і миттєво одразу все зробити. Робота з документами — це тривалий процес. І звичайно, що в приймальні накопичуються громадяни. Але навіть попри такі обставини, пріоритетно намагаємося обслуговувати військових. Хоча б одразу забрати документи для вивчення», — у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначає Олександр Красногор, приватний нотаріус Чернігівського міського нотаріального округу, доктор філософії в галузі права, голова громадської організації «Академія нотаріату України».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові автівка зіштовхнулася із неповнолітнім велосипедистом

Як уже зазначалося, попри те, що військові перебувають на своїх рубежах, справи вдома все одно залишилися. І це природньо, бо військові мають майно — будинки, квартири,  транспорт… Почасти це  майно треба переоформити, продати, тощо.

«Для того, щоб хтось вдома міг цими питаннями зайнятися, нотаріус може видати довіреність на дружину, когось із батьків, чи якогось іншого родича. Бо повноваження підтверджуються нотаріально посвідченою довіреністю. Більшість установ: банки, пошта, страхові компанії, БТІ, МРЕО, ЦНАПи потребують або особистої присутності людини, або довіреності.

Звичайно, люди також роблять заповіти.

І останнім часом банки видають кредити, зокрема військовослужбовцям, із дуже низькими відсотковими ставками. То, якщо військовий приходить на ротацію, чи перебуває в Чернігові, зможе скористатися послугою і оформити документи, які потрібно пред’являти в банку», — зауважує Олександр Красногор.

Консультації нотаріуса із різних питань можна отримувати по телефону. Натомість документи оформляють тільки при особистій присутності людини в нотаріальній конторі.

Звичайно, за посвідчення нотаріальних документів та інші операції передбачена плата. Але для військових можуть запропонувати знижки, виходячи з кожної конкретної ситуації.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button