Суспільство

Вимагаємо скасувати здорожчання послуг із розподілу природного газу, – «Наш край» у Чернігівській міській раді

*Актуально

Ситуація щодо підвищення вартості послуг із розподілу природного газу, а також зміна механізмів нарахування плати за розподіл газу спричинили незадоволення як серед звичайних споживачів, так і серед представників підприємств. Підставою для цього стало набуття чинності Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних платежів, від 7 жовтня 2019 року «Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕКП» (так звана Постанова №2080).

Як повідомили в обласній організації політичної партії «Наш край», зараз почали надходити звернення від жителів міста та області про необґрунтовані та завищені суми в платіжках за транспортування газу, приміром, коли йдеться про будинки, в яких ніхто на цей час не проживає. Безперечно, чернігівці справедливо обурені ситуацією, коли фактичне споживання газу відсутнє, а платіжки за розподіл газу надходять. Крім того, для споживачів, які використовують природний газ для опалення будинків, нарахована плата за розподіл газу за нормами Постанови №2080 є завищеною, адже зимовий період минулого року був значно холоднішим, аніж теперішня зима, і під час нарахування плати за газ враховано вищі обсяги споживання блакитного палива.

Запропоновані новації значною мірою незрозумілі для людей і становлять додаткове фінансове навантаження для місцевих підприємств, що призводить до зменшення їхніх обігових коштів і не є стимулом переходу на альтернативні види палива.

«У цих умовах варто діяти. Звернення до президента, уряду і парламенту буде проголосоване на позачерговій сесії міської ради. Ми маємо продемонструвати свою позицію», – наголосив керівник фракції «Наш край» у Чернігівській міській раді Олександр Соколов.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button