Суспільство

Вир емоцій, боротьба й перемога, або У спортивних журналістів – професійне свято

Спорт у всі часи був і залишається тією об’єднувальною силою, що згуртовує людей, країни і континенти. Адже хоч би які пристрасті й емоції вирували на майданчику та хоч би якою запеклою була боротьба, у підсумку все одно перемагають чесність, прагнення до здорового способу життя та дружелюбність. А це кращі здобутки людства.

За баталіями на різних аренах зазвичай спостерігають журналісти, причому закохані у свою справу і, звісно, у спорт. Вони щиро вболівають за улюблений клуб чи спортсмена, а для своїх читачів, глядачів чи слухачів готують яскраві репортажі, статті чи передачі.

Сьогодні, 2 липня, у спортивних журналістів – професійне свято. Саме цього дня в 1924 році в Парижі була утворена Міжнародна асоціація спортивної преси (АІПС), що нині об’єднує майже півтори сотні національних спілок.

На Чернігівщині також живуть і працюють спортивні журналісти, причому різних поколінь. Один із представників молодої когорти – В’ячеслав Єрмоленко, старший редактор головної редакції радіопрограм філії ПАТ НСТУ «Чернігівська регіональна дирекція».

В’ячеслав розповів ЧЕline, що його любов до спорту родом із дитинства і що нині він щасливий, бо професія тісно пов’язана з улюбленим заняттям.

18527543_455857151430460_6881943247960962728_n«Зі спортом дружу постійно. Веду активний спосіб життя. У молодших класах батьки віддали мене на секцію футболу. Потім серйозно займався настільним тенісом. Удома навіть був справжній тенісний стіл, ми з братом постійно грали. До речі, в студентські роки команда нашого факультету з цього виду спорту була однією з кращих.

Коли почав працювати, «спортивні справи» трохи відійшли на другий план. Причина банальна – поменшало часу. Але все одно нині веду активний і спортивний спосіб життя. У теплу пору року пересідаю на велосипед і катаюсь аж до осені. І на роботу на ньому їжджу. Також влітку займаюся «WorkOut» на перекладині та брусах.

Робота моя пов’язана зі спортом. Спершу вів на радіо спортивну передачу «Спорткур’єр». А нині – щотижневу спортивну рубрику «Відлуння спортивного тижня». Звісно, буваю практично на всіх спортивних подіях, що відбуваються в нашому місті. Для мене спортивна тема – рідна і зрозуміла. А наші спортсмени – всі без винятку – Люди з великої літери. Вони, хоч і пафосно це звучить, представляють і прославляють Чернігівщину у світі. І це вартує щонайменше нашої поваги й уваги. А ми, спортивні журналісти, так би мовити, доносимо до людей інформацію про наших спортсменів і їхні здобутки», – сказав В’ячеслав.

ЧЕline вітає всіх спортивних журналістів Чернігівщини з професійним святом та бажає задоволення від роботи і достойних гонорарів!

Ще статті по темі

Back to top button