Суспільство

Віялових відключень світла не буде — Укренерго

Фахівці Укренерго та обленерго стабілізували енергопостачання у всіх областях України.

Тому сьогодні, 13 жовтня, введення графіків аварійних відключень не планується. Про це у Facebook повідомив голову правління Укренерго Володимир Кудрицький.

За його словами, ще ввечері 12 жовтня у Києві, області і загалом у центральному регіоні не застосовувалися диспетчерські обмеження. А з 19:55 середи були зняті обмеження у північно-східних областях.

«Це стало можливим, по-перше, завдяки тому, що фахівці «Укренерго» та обленерго стабілізували енергопостачання у всіх областях України. А, по-друге, тому, що українські громадяни, зокрема і мешканці центру України, ввечері ощадливо споживали електроенергію. За що ми їм дуже вдячні. Разом ми вистояли у напевно найбільшій ракетній атаці на енергетичну інфраструктуру в історії», ‒ зазначив Козинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електроживлення північних громад відновлено

Він нагадав, що українці мають бути готовими до нових атак ворога.

«Укренерго», як оператор системи передачі, робить все, щоб захистити свою інфраструктуру і швидко відновити її. А для всіх залишається рекомендація зменшити споживання в періоди пікового навантаження в енергосистемі: вранці з 8-ї до 11-ї та ввечері з 17-ї до 23-ї години», ‒ додав Козинський.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button