Суспільство

Визначилися лауреати премії імені Григорія Сковороди

Оргкомітет Міжнародної літературної премії імені Григорія Сковороди «Сад божественних пісень» визначив лауреатів за 2018 рік.

Наими стали представники різних країн. На Чернігівщині премію присуджено письменнику та журналісту Григорію Войтку – за плідну діяльність у галузі літератури і публіцистики, зокрема книжку нарисів «Тернистий шлях благородної справи» та роман «Безбатченки».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Премія Глібова знайшла своїх володарів

Окрім того, лауреатами стали депутат Чернігівської обласної ради, директор ПСП «Пісківське», меценат Валерій Колоша (с. Піски Бахмацького району Чернігівської обл.) – за визначну благодійну та громадську діяльність, проведення всеукраїнських фестивалів «Відродження українського села, його духовності і культури»; директор ПСП «Авангард», меценат Василь Булах (с. Курінь Бахмацького району Чернігівської обл.) – за визначну благодійну та громадську діяльність на благо України.

Премію у 2005 році заснували Волинське товариство «Світязь» і ГО «Чернігівський інтелектуальний центр» за сприяння Національної спілки письменників України, Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України та міжнародних громадських організацій.

З 1 листопада 2014 року засновником цієї премії стала Міжнародна літературно-мистецька Академія України, котра об’єднує 155 відомих письменників, перекладачів, журналістів та науковців із 55 держав світу.

Джерело: Час Чернігівський

Ще статті по темі

Back to top button