Суспільство

Вкрали номери з машини: що робити?

Останнім часом в Чернігівській області зросла кількість випадків крадіжок номерних знаків.

Що потрібно робити в такому випадку, як реагувати і куди звертатись розповіли в обласному РСЦ МВС. По-перше, якщо така неприємна ситуація виникла, потрібно одразу викликати поліцію, для того щоб оформити крадіжку номерного знаку і отримати відповідну довідку. Після цього звернутись до територіального сервісного центру з наступними документами: паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Слід зауважити, що для отримання нових номерних знаків у такому випадку передбачено проходження огляду транспортного засобу експертом. За умови наявності всіх документів та висновку експерта, громадянин отримує нові номерні знаки та нове свідоцтво про реєстрацію.

Також, у РСЦ МВС нагадали, що старі номерні знаки у випадку їх знаходження вважаються недійсними і мають бути здані до ТСЦ. У ході перереєстрації, інформацію про втрачений номерний знак вносять до національної автоматизованої інформаційної системи МВС України, з поміткою «у розшуку» або «втрачено». Така процедура убезпечить громадянина у разі використання номерного знаку іншою особою.

Джерело: val.ua

Ще статті по темі

Back to top button