Суспільство

Влада має підвищити прожитковий мінімум на 1540 грн – до фактичного, – депутатка облради

*Актуально

Окружний адмінсуд Києва визнав, що уряд минулого року порушив закон, розробляючи державний бюджет на 2019 рік. Як повідомила керівниця фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник, суд наголосив, що Кабмін мав встановити прожитковий мінімум із урахуванням науково-громадської експертизи сформованого споживчого кошика, а також відповідно до положень Законів «Про прожитковий мінімум» та «Про державні соціальні стандарти і державні соціальні гарантії».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Купимо пачку морозива і все», – чернігівці про підвищення прожиткового мінімуму в країні

«Отже, чинний держбюджет на нинішній рік теж є недійсним через занижений рівень прожиткового мінімуму. І виходить, що держбюджет на наступний 2020 рік теж може бути визнаний судом незаконним», – зазначила Ольга Чередник. Адже, за даними Мінсоцполітики, фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах жовтня цього року становив 3 729 грн. Але ця позиція міністерства не була врахована – наступного року прожитковий мінімум зросте лише до 2 189 гривень.

Партія «Наш край» закликає владу не підставляти бюджет усієї держави й терміново скоригувати показник прожиткового мінімуму до фактичного рівня. Уряд має підвищити його на 1540 грн.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button