Суспільство

Влада залишила ЖЕКи, але нав’язала управителів від «комунальних олігархів», – Мазурчак

Продовження роботи ЖЕКів на невизначений час і відсутність чіткої процедури призначення управителів у багатоповерхових будинках призведе до зловживань із спільним майном мешканців та повністю законсервує ситуацію з неякісним і дорогим обслуговуванням будинків.

Таку заяву зробив співголова партії «Наш Край» Олександр Мазурчак у відповідь на ухвалені днями парламентом зміни до Закону «Про особливості застосування права власності в багатоквартирному будинку».

Мазурчак вважає, що ці зміни мають небагато спільного з реформою ЖКГ і грають на користь «комунальних олігархів».

Це рішення ВР фактично продовжує роботу ЖЕКів на невизначений строк і дає змогу владі примусово призначати управителів багатоповерхівок. «Парламентарі прийняли половинчасте рішення і вкотре підтримали «комунальних олігархів», – наголосив Олександр Мазурчак.

Він нагадав, що «Наш Край» наполягає на відтермінуванні щонайменше на півроку норм закону про призначення багатоповерхівкам з 1 липня управителя, якщо їхні мешканці не обрали форму управління.

«За цей час парламент і уряд мають провести інформаційну кампанію для людей, а також усунути прогалини в законодавчо-нормативній базі та ухвалити зміни, які працюють на людей, а не «комунальних олігархів», – повідомив співголова партії «Наш Край».

Він зазначив, що необхідний для вирішення цих питань законопроект, співавтором якого є співголова партії «Наш Край», народний депутат Антон Кіссе, вже зареєстровано у Верховній Раді.

«Депутати мають вирішувати наявні проблеми, а не вдавати турботу про людей», – резюмував Олександр Мазурчак.

Ще статті по темі

Back to top button