Суспільство

Власник скіфського золота хоче збудувати в Чернігові туристичний центр

Відомий український бізнесмен, філософ, екс-директор «Мистецького арсеналу» Ігор Дідковський захотів збудувати в Чернігові туристично-інформаційний  центр. Для майбутньої установи він уже обрав вигідну локацію – на трикутнику при в’їзді до Чернігова, це праворуч від Катерининської церви біля дороги на міський пляж. Про це повідомив під час засідання виконавчого комітету міської ради мер Владислав Атрошенко.

«Ігор Дідковський, який був директором «Мистецького арсеналу» і, за його словами, будував його, а також його соратник Олексій Степанов на містобудівній раді зазначили, що мають власне бачення, як облаштувати територію «Древнього Дитинця», щоб вона залишалася цікавою для туристів завжди. В ході обговорення у Дідковського виникла ідея збудувати туристично-інформаційний центр, який надавав би послуги за 14 позиціями – це не лише туристичний центр, а ще й виставкова зала, актова зала для проведення заходів і навіть медична діагностика», – повідомив міський голова.

35331247_2016658578407585_5821852625271783424_nДо речі, шматок землі в привабливій частині Чернігова, на якому планують будувати приміщення туристично-інформаційного центру, Дідковський хоче отримати в постійне користування.

«Моє доручення таке: я просив би юридичний відділ, земельне управління, управління архітектури, профільних заступників, секретаря міської ради обговорити умови співпраці з Дідковським. Якщо він будує і вводить в експлуатацію цю будівлю з переліком функціональних призначень протягом наступних двох років, тоді я не проти, аби землю йому віддали в постійне користування. Якщо юридично це неможливо, то запропонуйте інші умови. Якщо за два роки він не збудує центр і не введе його в експлуатацію, то ми розберемо приміщення й організуємо урочисту передачу будматеріалів Дідковському», – зазначив Владислав Атрошенко.

Дивно, що Ігор Дідковський будуватиме центр за власні гроші, допомоги від мерії не потребує і взамін собі нічого не хоче, повідомив міський голова. Приміщення просто подарує Чернігову, адже бачить його перспективи.

У Ігоря Дідковського є релігійна організація «Центр культури свідомості», тож це значно спростить процедуру передачі землі в постійне користування, йшлося на засіданні виконкому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальні багатоповерхівки: міська влада забудовує береги Стрижня

Довідково: Українські ЗМІ пишуть про Ігоря Дідковського багато цікавих фактів.

Зокрема, Дідковський є колекціонером, власником найбільшої колекції скіфського золота: 21 одиниця, 4 пекторалі, єдиний у світі пояс скіфської цариці, оціненої Національним банком України у 2,7 мільярда доларів, а Дойчбанком – у 18 мільярдів євро. Цього бізнесмен не приховує.

Також Ігор Дідковський у 2012 році невідомим способом за 1 млн 200 тис. грн подарував дочці ресторан, розташований на території Києво-Печерської Лаври. На той час багато бізнесменів, і не тільки українських, гризли собі лікті від заздрощів. До речі, на території історичного заповідника відкрити ресторан дуже непросто.

Також у 2014 році створив на Майдані формування «Національна гвардія України» (не плутати з Національною гвардією, яку створили пізніше як законне військове формування депутати Верховної Ради), і став його  «воєначальником», при цьому зазначивши, що одним із головних завдань нового формування стане захоплення стратегічних об’єктів газової промисловості на Західній Україні. Також, щоб надати своєму формуванню статусу нової політичної еліти, він заявив, що до складу його «гвардії» увійшли представники самооборони Майдану, «Правого сектору» та козаки.

Ще статті по темі

Back to top button