Суспільство

Власників «євроблях» не пропускають на чернігівському кордоні

На пункті пропуску “Нові Яриловичі” черга з автомобілів з єврономерами. Жителі Рівненської, Запорізької, Сумської, Полтавської, Чернігівської та Дніпропетровської областей третю добу не можуть розмитнити свої автомобілі. Про це повідомив заступник начальника митного посту Володимир Шелях.

«Транспортні засоби пропускаються на загальних підставах. У зв’язку з тим, що дані транспорті засоби ніяких пільг не мають, здійснюється на загальних підставах, а у зв’язку з тим, що данні засоби на іноземній реєстрації практично всі. І всі переміщуються з порушенням правил, це займає великий час оформлення кожного транспортного засобу. Це по-перше, відібрання пояснення у водіїв, складання митного огляду, фотографування митного засобу та інші первинні документи»,- сказав він.

Нині 57 легковиків чекають на свою чергу біля пункту пропуску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На чернігівському кордоні – величезна черга (Фотофакт)

«Найближчий з усієї нашої східної сторони — цей контрольно-пропускний пункт. Зараз митники саботують роботу, пропускають за одну зміну сім автомобілів, я вважаю, що це просто саботаж і вони відмовляються працювати. Коли у них є бажання вони пропускають і 20 автомобілів, і 30 за зміну. А деякі зміни просто саботують і відмовляються працювати. Відмовляються оформлювати автомобілі, прикордонникам дають вказівку не пускати на контрольно-пропускний пункт», – розповів житель Харківської області Роман Старченко.

Володимир Шелях, говорить, що зараз оформленням таких авто займається чотири інспектори. Витрачають від години до двох з половиною на одне авто. За добу тут пропустили сім машин на єврономерах.

Всі власники автомобілів на єврономерах мають квитанцію про оплату за митне оформлення.

«Квитанція призначення платежу: передплата за митне оформлення автомобіля. 27,5 тисяч гривень. Це я ще оплатив у Харкові, в понеділок, нам потрібно просто приїхати оформити папери і все. І я тут стою з трьох годин ночі п’ятого числа», – сказав Вадим, житель Харкова .

За законом, всі власники автомобілів з єврономерами мають розмитнити їх до 10 листопада. Якщо цього не зробити, загрожує штраф розміром 170 тисяч гривень.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Суспільне

Ще статті по темі

Back to top button