Суспільство

Влітку в Чернігові розпочнуть гідравлічні випробування внутрішніх тепломереж. Чому важливо бути вдома?

Як і після завершення кожного опалювального сезону, Чернігів починає готуватися до наступного. Про це повідомляє пресслужба муніципалітету. План відповідних заходів затвердили на засіданні виконавчого комітету міської ради 19 травня.

Ним, зокрема, передбачається проведення гідравлічних випробувань внутрішньобудинкових теплових мереж у багатоквартирних будинках.

Це потрібно для того, аби виявити та вчасно усунути пориви та пошкодження систем опалення, що могли утворитися після замерзання і розмерзання труб, коли Чернігів зазнавав обстрілів і бомбардувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злочини «руского міра», вчинені в Чернігові, побачить увесь світ (Відео)

Так, на сайті йдеться, що в процесі робіт розроблятимуть адресний список, і про випробування мешканців конкретного будинку попереджатимуть за 10 днів, аби ті змогли повернутися й у разі витоків вжити відповідних заходів.

Натомість за потреби у випадку відсутності господарів квартири відчинятимуть і зачинятимуть у присутності поліції.

«Наша цільова аудиторія, за яку ми хвилюємося, – це люди, які перебувають за межами Чернігова. Це щонайменше західні області або взагалі європейські країни… Вони зможуть побачити (в засобах масової інформації. – Ред.), на яку дату орієнтовно запланований їхній будинок, і, якщо вони ухвалили рішення про повернення, то зможуть скорегувати дату, — зазначив на виконкомі очільник Чернігова Владислав Атрошенко. — Це такі чутливі речі, коли це людське майно, хтось буде заходити без людей до квартир, а не заходити не можна. Якщо в будинку 100 квартир і десятеро власників будуть відсутні, і вони будуть заливати всіх інших, я вважаю, що треба відкривати ці квартири, треба перекривати певні механічні деталі опалення».

Водночас виконати всі необхідні ремонти житлові організації планують до 1 вересня, теплові мережі мають бути заповнені та перебувати під тиском.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button