Суспільство

Водії фур порушують встановлені норми на автошляхах

У Чернігівській області облаштовано місця для здійснення габаритно-вагового контролю на дорогах загального користування.

Протяжність мережі автомобільних доріг загального користування у Чернігівській області складає 7722,0 км.

Про це ЧEline повідомили в Служба автомобільних доріг Чернігівської області.

З метою збереження автомобільних доріг загального користування Служба автомобільних доріг спільно з органами Укртрансбезпеки та відповідними підрозділами Національної поліції України в областях продовжують здійснення заходів з габаритно-вагового контролю за допомогою пересувних габаритно-вагових комплексів (далі – ГВК).

На замовлення Служби автомобільних доріг у Чернігівській області облаштовано нові місця для здійснення габаритно-вагового контролю на а/д М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі та М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ.

За результатами роботи в поточному році вже перевірено 2 345 транспортних засобів, з них у 121 виявлено порушення правил проїзду. Накладено стягнень за проїзд на 20 798,48 євро. Стягнуто оплати 78 698,63грн.

Довідка: Рух транспортних засобів та їх составів з навантаженням на одиночну вісь понад 11 т, здвоєні осі — понад 16 т, строєні осі — понад 22 т або фактичною масою понад 40 т (для контейнеровозів — навантаження на одиночну вісь — понад 11 т, здвоєні осі — понад 18 т, строєні осі — понад 24 т або фактичною масою понад 44 т, а на встановлених Укравтодором і Державтоінспекцією для них маршрутах — понад 46 т) у разі перевезення подільних вантажів автомобільними дорогами забороняється.  Забороняється рух транспортних засобів з навантаженням на вісь понад 7 т або фактичною масою понад 24 т автомобільними дорогами загального користування місцевого значення.

Ще статті по темі

Back to top button