Суспільство

Враження від iPhone 13 Pro та досвід користування через пів року

Вже пройшло пів року з того часу, як я отримав свій iPhone 13 Pro. Це було непросто, але мені вдалося купити його одразу після старту продажів. Багато знайомих цікавляться, яким виявився цей смартфон, тому я й вирішив написати про свої враження.

Мабуть, зараз iPhone 13 Pro — найпривабливіша модель з лінійки компанії Apple. У ньому зібрані усі останні технології купертиновців, хороший дисплей та найкраща ціна. Не дивно, що більшість людей, які хочуть купити флагман від Apple, розглядають саме його. Ця стаття допоможе вам зрозуміти усі переваги iPhone 13 Pro та розкаже про його недоліки, а вони тут є.

Який iPhone 13 Pro у щоденному користуванні?

Як на мене, саме у цій моделі купертиновці зробили найвдаліший формфактор за діагоналлю та габаритами. Моя долоня трохи більше середньої чоловічої й у неї відмінно поміщається iPhone 13 Pro.

Я можу кудись бігти та легко відповісти на якесь повідомлення однією рукою. Зовсім не хвилююсь, що смартфон впаде. Це я пишу для тих, хто не може вирішити, яку саме модель обрати. Мені здається, що вправлятися однією рукою з iPhone 13 Pro Max набагато страшніше.

За пів року автономність iPhone 13 Pro не змінилася. Інженерам Apple вдалося довести її до повного робочого дня. Тут важливо розуміти, що я маю на увазі прослуховування музики, соціальні мережі та браузер. Якщо вам потрібно грати на смартфоні, то iPhone 13 Pro розряджається за 4-5 годин, у залежності від якості графіки.

Яким виявився дисплей iPhone 13 Pro?

У цьому поколінні купертиновці трішки переробили екран. Почну з найменш вагомого — зменшення виїмки. Справді видно, що вона стала вужче на 20%, але трошки більшою у висоту.

Чи змінило це якось мій досвід? Взагалі ні! Чомусь система ніяк не використовує вільний простір. Наприклад, можна було б повернути відсотковий індикатор заряду акумулятора, але цього не зробили. Сама зміна тільки надає можливість відрізнятися від власників iPhone попередніх поколінь.

Друга зміна — впровадження до iPhone 13 Pro дисплею з адаптивною частотою оновлення зображення. Тобто, коли треба, картинка на смартфоні оновлюється з частотою 120 Гц. Коли зображення статичне, герцовка падає до 10 Гц.

Враження від iPhone 13 Pro та досвід користування через пів року

Що це нам дає? Коли я тільки почав користуватися iPhone 13 Pro, він здався мені надзвичайно плавним. Уся анімація смартфону вимальовувалася дуже плавно. Зараз я цього ефекту вже не бачу. Згадую про нього, тільки коли бачу Айфони попередніх поколінь.

Також адаптивна герцовка дозволяє економити заряд акумулятору. Нам справді не потрібна постійна частота оновлення у 120 Гц, а вона дуже енергомістка. Купертиновці зробили круту штуку, аби ми могли отримати велику частоту оновлення без втрати автономності.

Чи вистачає потужності iPhone 13 Pro?

Особисто мені — так. Я взагалі собі складно уявляю реальний сценарій користувача, який би забив потужність iPhone 13 Pro на максимум. Навмисно завантажив декілька містків додатків та запустив їх паралельно. Усі класно відпрацювали та не вивантажились з оперативної пам’яті.

Враження від iPhone 13 Pro та досвід користування через пів року

Проте є важливий недолік — тротлінг процесора. У iPhone 13 Pro виявився занадто потужний чіп. У містких задачах він сильно перегрівається. Тому смартфон скидає яскравість дисплею до 50%. Граючи в ігри, це трапляється десь через пів години. Я не мобільний геймер, але цю проблему перевірив і так, вона справді є. Тому і пишу тут про це.

Яка якість камер iPhone 13 Pro?

Якщо вам потрібен смартфон для створення фото та відео, то iPhone 13 Pro буде найкращим рішенням. Якості його камер вже достатньо, аби конкурувати з напівпрофесійними камерами.

Враження від iPhone 13 Pro та досвід користування через пів року

У модуль камер входить:

  1. Ширококутна.

  2. Надширококутна.

  3. Телефото.

  4. Сканер LiDAR.

Я постійно користуюся кожним з об’єктивів і це дуже покращило контент у моєму Instagram-акаунті.

Єдиний можливий недолік — відносно невеликий дисплей. Для свого класу він стандартний, але мені здається, що на iPhone 13 Pro Max створювати якісний контент було б зручніше.

Чи варто купувати iPhone 13 Pro?

Якщо у вас вже виділені на нього кошти, то так! Це відмінний пристрій, який відпрацює кожну вкладену копійку. На відміну від попереднього покоління, iPhone 13 Pro справді можна назвати «новим поколінням».

Водночас важливо розуміти, що для простого користувача його можливості можуть виявитися надлишковими. Перед покупкою поставте собі питання, що та як я буду робити з усіма можливостями iPhone 13 Pro? Якщо відповіді вас задовольнять, тоді сміливо оформлюйте замовлення.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button