Суспільство

Все, що потрібно знати про термостат на Ланосі

В кожному автомобілі є деталі, які потрібно періодично міняти. В інших запчастин немає регламентованого терміну служби. Саме до другої категорії відноситься термостат. Він замінюється при виникненні несправностей. З асортиментом та характеристиками термостатів ви можете ознайомитися за посиланням https://zapchastizaz.com.ua/327-termostat-lanos-15-16. А ми зупинимося на загальних моментах, про які повинен знати кожен володар автомобіля Ланос.

Конструктивні особливості термостата

Конструктивно термостат – це клапан з термочутливим елементом. Він відповідає за нормальну температуру антифризу в системі охолодження. Без цієї деталі не буде підтримуватися оптимальний температурний режим. Крім того, термостат прискорює прогрівання мотору.

Термостат складається з двох контурів. В нього замкнута система. Перший контур називається робочим або малим. Рідина в ньому залишається при температурі 85-90 градусів. Коли вона стає вище, антифриз поступає в великий контур. Там він охолоджується та повертається до малого контуру. Таким чином клапан блокує потік антифризу до тих пір, доки не розігріється двигун.

Параметри вибору

Про несправний термостат говорять такі ознаки:

  • двигун довго гріється та перегрівається;
  • стрілка, яка відповідає за температуру двигуна, різко падає, коли машина набирає швидкість, та піднімається при зупинці;
  • нижній патрубок стає теплим після двох хвилин прогріву автівки;
  • двигун закипає, а нижній патрубок залишається холодним.

Усі ці ознаки говорять про те, що треба перевірити термостат. Щоб переконатися в справності вузла, потрібно його зняти. Покладіть запчастину у резервуар з холодною чистою водою. Доведіть її до кипіння та спостерігайте за роботою деталі. Якщо вона працює нормально, то треба шукати несправності в інших деталях механізму автівки. В інших випадках потребується заміна запчастини.

При купівлі треба звернути увагу на наступне:

  • Матеріал виготовлення корпусу. Він може бути зроблений з нержавійки або латуні. Ці матеріали довговічні та надійні.
  • Обробка та гравірування. Зверніть увагу на шліфування. Воно повинно бути якісним. На термостаті не повинно бути подряпин. Важливо, щоб на ньому добре були помітні вигравірувані символи.
  • Температурний режим. Виробники пропонують моделі, розраховані на 87 та 92 градуси. Краще обирати другий варіант.

c4be3556-2069-417e-ae21-c81c0ea8c819

Велике значення має бренд. Від нього залежить якість деталі. Краще за все обирати оригінальні запчастини. Для Ланоса їх постачає General Motors. Проте його продукція має високу ціну. Тому багато водіїв купує термостати сторонніх виробників. Добре себе зарекомендували такі виробники:

  • Wahler (Німеччина);
  • Facet (Італія);
  • Vernet (Франція).

Не слід купувати запчастини китайських виробників. Вони мають низьку ціну. Якість на тому самому рівні. Краще переплатити і придбати якісний вузол, який прослужить протягом багатьох років.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button