Суспільство

Всесезонні шини для легкових автомобілів

Обираючи зимову або всесезонну гуму на свій автомобіль, автовласникам варто звернути увагу на вітчизняного виробника автомобільних шин високої якості, які розраховані на використання на протязі декількох сезонів. Шини Росава для всіх сезонів можна підібрати в асортименті інтернет-магазину на сторінці https://rosava.com/ru/tyres/all-season.

Чому варто обирати всесезонні шини?

Сьогодні для багатьох власників автомобілів заміна гуми на літню або зимову стає значним ударом по сімейному бюджету. Тому все більше автомобілістів віддають перевагу саме всесезонній гумі. Вона відрізняється унікальними характеристиками, що забезпечують достатнє зчеплення з дорожнім покриттям взимку та комфортні відчуття у процесі їзди влітку навіть під час дощу. Тому всесезонні шини які вважаються універсальними та підходять для використання у зимовий та літній період стануть оптимальним вибором  для комфортної їзди по місту.

Обираючи гуму даного типу, можна значно зекономити. Тим більше, що слідкуючи за її станом, використовувати вироби можна на протязі декількох років. Однак в процесі вибору необхідно орієнтуватись на певні технічні характеристики та параметри, які обумовлюють придатність типів всесезонних шин для конкретних кліматичних зон.

Специфіка експлуатації та вибору

Якісні всесезонні вироби відрізняються від літніх та зимових аналогів складом гумової суміші та умовами експлуатації. Універсальна гума має маркування «M+S» (тобто «Бруд та сніг») чи придатність для їзди по снігу та забрудненим дорогам за містом. Такі вироби отримують зростаючу популярність серед вітчизняних автомобілістів.

 

Також щоб придбати якісні шини, слід знати особливості маркування типів покришок: Temperature A и Temperature B. Перший тип призначений для літнього періоду, а другий — для зими. На деяких виробах на шини нанесене маркування АВ, вони відрізняються функціональністю, практичністю та високою міцністю.

Щоб колеса мали стійкість до аквапланування, над їх розробкою працює ціла команда. Ключова задача коліс полягає в утриманні автомобіля на дорозі, в тому числі в екстремальних погодних умовах. Універсальність покришок досягається за рахунок усереднених показників. Наприклад, всесезонна гума для позашляховиків та легкових авто проходить багатоетапні ретельні тести, проектується для використання при високих температурах та швидкостях.

Безымянный

На які характеристики слід орієнтуватись у процесі вибору автогуми?

Ключові параметри, яким повинна відповідати якісна всесезонна гума:

  • стійкість до різних температурних режимів. Тобто вона не повинна швидко зношуватись за умов літньої спеки та надзвичайних морозів;
  • якісна гума для всіх сезонів розрахована на комфортне та безпечне водіння транспортного засобу на різних типах дорожнього полотна;
  • максимальна зносостійкість, достатня еластичність та знижений рівень шуму;
  • надійність та універсальність протектора.

Гума для всіх сезонів відрізняється більш рідким зображенням протектора порівняно с зимовими виробами. А порівняно з літніми покришками вона відрізняється менш м‘яким складом гумової суміші. Багато моделей всесезонної гуми виявляються безрезультатними за умов ожеледиці та в рихлому снігу. Більшість покришок категорії «all seasons» характеризуються заокругленими боковими частинами, розсіченими ламелями та широкими заглибленнями.

Для виробництва всесезонних покришок використовуються стандартні матеріали: технічний вуглець, каучук, кремнієва кислота, смоли, масла, різноманітні активатори та екологічні складники. Виробники постійно вдосконалюють технології виробництва, щоб забезпечити найкращі характеристики в широкому температурному діапазоні. Однак ефективність всесезонних шин підтверджена до 5-7 градусів морозу, при нижчій температурі гума дубіє та не забезпечує необхідні якості.

Отже, багатофункціональна гума розрахована на універсальне використання, забезпечуючи значну економію для автовласника. Оптимальною така гума стане для помірного клімату без значного випадання снігу та дуже низької температури взимку.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button