Суспільство

Вступ на бакалаврат та магістратуру в Польщу

Освіта в Польщі для українців. Вартість та тривалість навчання на магістратурі та бакалавраті в Польщі. Можливість безкоштовно вчитися в Польщі. Ціни на оренду житла під час навчання

Сучасна українська молодь охоче обирає освіту за кордоном, адже це не тільки престижно, але й дає безліч перспектив. Молоді з європейським дипломом набагато легше працевлаштуватися за фахом як в Україні, так і в ЄС. Найчастіше молодь обирає саме освіту в Польщі https://mojaedukacja.com/vyja-osvita-polshi, адже ціни на навчання тут одні з найнижчих в ЄС, а вступити до ВНЗ Польщі для українців на сьогоднішній день – не проблема. Деякі студенти вчаться починаючи з бакалаврату в Польщі; а деякі вчаться 4 роки на бакалавра в Україні, а потім вступають на магістратуру до польських університетів.

У статті ми більш детально зупинимося на таких питаннях:

  • вибір кращого університету;
  • ціни на навчання;
  • де можуть оселитися студенти;
  • ціни на проживання в гуртожитках та квартирах.

Кращі польські університети для українців

Аби обрати найкращий ВНЗ, перш за все, потрібно визначитися зі спеціальністю. Наступний етап – уважно ознайомитися з рейтингом ВНЗ Польщі «Perspektywy». У цьому рейтингу чітко зрозуміло які університети є найбільш престижними, пропонують кращі умови навчання та більше піклуються про всебічний розвиток студента. В топа-3 ВНЗ Входять Варшавський та Ягеллонський університети, а також Варшавська політехніка. Мінімальна вартість освіти в Польщі – 800 євро, в середньому ж ціна становить 2 тис. євро.

Скільки триває освітній процес? Від 3 до 3,5 років вчаться на бакалавра, а потім від 1,5 до 2-х років – на магістра. Ця різниця залежить від спеціальності, загальна ж тривалість вищої освіти – 5 років. Медики вчаться довше. Якщо ви плануєте вступати на бакалаврат в Польщі https://mojaedukacja.com/bakalavrat-v-polshi, вам варто ознайомитися з інформацією на сайті.

Часто молодь мріє потрапити на безкоштовну магістратуру в Польщі. Проте така можливість є не у всіх. А лише у тих молодих людей, які мають карту поляка або ж виграли грант чи стипендію на навчання. У інших випадках магістратура буде платною. Ціни орієнтовно такі ж, як і на бакалавраті в Польщі. Можна обрати й післядипломну освіту в Польщі, якщо у вас є таке бажання.

Де живуть студенти? Ціни на проживання

Обираючи освіту в Польщі, потрібно заздалегідь подумати: де буде жити студент? Є кілька варіантів:

  • гуртожиток при ВНЗ;
  • приватний гуртожиток;
  • квартира.

Зорієнтуємо з цінами. За гуртожиток при університеті плата за місяць становить близько 100 євро (в кімнаті живе кілька студентів), квартира буде коштувати від 350 євро що місяця, залежно від району та зручностей.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button