Суспільство

Вступники, місце проживання яких зареєстровано на особливо небезпечній території, мають право на спеціальні умови вступу

Наразі до таких територій в Чернігівський області належать  Корюківська, Сновська, Новгород-Сіверська, Семенівська, Городнянська міські територіальні громади. Перелік територіальних громад регулярно оновлюється, відстежувати зміни можна за посиланням.

Спеціальні умови вступу на прикладі Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка:

  • Вступники, зареєстровані на особливо небезпечній території, можуть вступати для здобуття ступеня бакалавра в НУЧК в межах квоти-2 (40% від державного замовлення) на основі повної загальної середньої освіти та на основі дипломів молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра або фахового молодшого бакалавра.
  • Вступники також мають право вступати до закладів вищої освіти або за результатами НМТ (ЗНО 2019-2021 років), або за результатами складання індивідуальної усної співбесіди в закладі освіти.

До подання заяви на вступ зверніться до приймальної комісії ЗВО для внесення інформації про спеціальні умови вступу до реєстру Єдиної державної електронної бази з питань освіти та подайте для цього відповідні документи

Це можна зробити особисто – завітавши до приймальної комісії (м. Чернігів, вул. Гетьмана Полуботка 53, кімната 109), або дистанційно – надіславши на офіційну електронну пошту приймальної комісії ([email protected]) скановані копії документів, необхідних для реєстрації спеціальних умов вступу, з накладанням на відповідні файли кваліфікованого електронного підпису вступника. В темі листа напишіть «Спеціальні умови участі у конкурсному відборі».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дистанційно чи офлайн: на Чернігівщині форму навчання школярів визначатиме педрада кожного закладу спільно з батьками

Необхідні документи:

  • документ, що підтверджує місце реєстрації особи ( довідка за формою 13 АБО витяг з місця реєстрації, в тому числі сформований у додатку ДІЯ)
  • документ, що посвідчує особу
  • ідентифікаційний номер
  • документ про освіту

Подайте заяву на обрану конкурсну пропозицію з 11 липня в паперовій формі, а з 29 липня в електронні формі і до 8 серпня – якщо вступаєте за індивідуальною усною співбесідою, до 16 серпня – якщо вступаєте за результатами НМТ.

Пройдіть в університеті індивідуальну усну співбесіду з 9 по 16 серпня (за зверненням вступника може бути проведено дистанційно), у разі додаткового набору — до 26 вересня.

Виконайте вимоги до зарахування до 15:00 години 22 серпня після отримання рекомендації до зарахування (17 серпня). Укладіть договір про навчання впродовж трьох місяців після початку навчання.

Ласкаво просимо до Університету!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button