Суспільство

«Питна вода»: у громадах Чернігівщини будуватимуть глибинні свердловини

17 лютого в облдержадміністрації відбулося перше засідання комісії щодо відбору проєктів для реалізації заходів, передбачених обласною програмою «Питна вода Чернігівської області на 2022-2026 роки». Участь у роботі комісії взяли заступники голови облдержадміністрації Дмитро Синенко та Дмитро Іванов, заступник голови облради Дмитро Блауш, представники профільних структурних підрозділів ОДА та депутати обласної ради.

— Будівництво 95 свердловин глибиною 80-150 метрів з облаштуванням водорозбірних колонок у сільській місцевості передбачає обласна програма «Питна вода Чернігівської області на 2022-2026 роки». Тож маємо плідно попрацювати, щоб кожен житель Чернігівщини був забезпечений якісною питною водою в найкоротші терміни, — звернувся до присутніх Дмитро Синенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плетені кошики, санчата та дровниці – оригінальні вироби майстра зі Сновська (Фото)

Поки не всі громади висловили бажання будувати глибинні свердловини. Наразі лише в семи з них проєктно-кошторисна документація знаходиться на стадії завершення. Зокрема в Бахмацькій, Гончарівській, Дмитрівській, Макіївській, Малодівицькій, Новобілоуській та Ріпкинській. Нагадаємо, цьогоріч з обласного  бюджету виділено 10 млн грн на реалізацію програми «Питна вода». Роботи співфінансуватимуться – 60% з обласного бюджету та 40% – кошти громади.

У ході засідання члени комісії розглянули  пропозиції громад щодо будівництва свердловин з облаштуванням водорозбірних колонок та затвердили попередній перелік, де першочергово облаштовуватимуть глибинні свердловини. Інші ж громади мають час визначитися з населеними пунктами, де найбільше не вистачає питної води, та подати заявку до обласної комісії.

До слова, 16 лютого поточного року Верховна Рада України прийняла законопроєкт про реалізацію програми «Питна вода України на 2022-2026 роки». На її фінансування у держбюджеті на 2022 рік передбачено мільярд гривень. Передбачається реалізація понад 1700 інфраструктурних проєктів у регіонах протягом 2022-2026 років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button