Суспільство

«Я зможу» – журналісти підписалися на колективний експеримент

Надмірне марнотратство, хронічна непунктуальність, захоплення віртуальним світом і елементарні лінощі – журналісти «ЧЕline» визначили свої слабкі місця та мають намір їх побороти.

Наш інтернет-портал запускає експериментальний проект #яЗможу, в якому ми своїм прикладом доведемо, що шкідливі звички крадуть щастя. Рівно на тиждень чотири учасниці проекту поставлять заборону на власні недоліки й щодня звітуватимуть про відчуття, досягнення або капітуляцію у своїх блогах.

Під соціальним експериментом підписалися:

 

Альона Макаренко #яЗможуЖитиРеальністю

25181552_2015458592070681_1064979451_n

Дівчинка, яка живе в інтернеті. Чий день починається і завершується однаково – в соцмережах. Я довго не сприймала таких слів на свою адресу, намагалася виправдатися роботою й відповідним стилем життя. Проте одночасно усвідомлювала, що неправильно розставляю пріоритети.

Відсьогодні я спробую це виправити. Протягом семи днів я не заходитиму на власні сторінки в Facebook та Instagram, видалю з життя Messenger і Viber. Для робочого процесу підтримуватиму контакт із колегами лише через електронну пошту.

До речі, ті ж колеги вже починають робити ставки – чи зможу я жити лише реальністю.

 

Наталі Солодовник #яЗможу_прокиньсяІбіжи 

25181905_802058333310026_440487600_n

Ви бачили в соцмережах мем: «Сьогодні рівно півроку, як я завтра зранку вийду на пробіжку». Так от, він списаний саме з мене.

Тому цей соціальний експеримент повинен убити в мені слово «Лінь» і підняти раненько з ліжка.

Відтепер я вставатиму з першими півнями, будитиму Вас і сповіщатиму про те, як вам краще одягнутись і що у вас за вікном.

А про те, як це мені вдається, писатиму кожного дня у своєму блозі на ЧЕline.

 

Аліна Клименко #яЗможуВсюдиВстигати

17630046_761303474042471_458173386094138955_n

Хвилини то підступно повзуть, то летять, наче навіжені.

Щойно здавалось: маю купу часу, наступний погляд на годинник – через 5 хвилин уже маю бути на роботі, а ще з дому не вийшла!!! І так у всьому.

І нібито немає катастрофи через мої постійні запізнення, але розумні люди кажуть: якщо ти змушуєш когось чекати на себе, ти демонструєш йому свою неповагу.

Я доведу собі, що я вища за свої слабкості. У наступні сім днів (сподіваюсь, і надалі) обіцяю стати Міс пунктуальність).

 

Яна Титенок #яЗможуНеМарнотратити 

24899053_1762395310500581_319675641_n

Я отримую задоволення, коли щось собі купую. Навіть коли беру всіляку непотрібну дурню, без якої я могла б обійтися. Але ж так хочеться купити бодай щось: наприклад, шоколадку, втім, їм їх дуже рідко, та й лежить вже одна в холодильнику і черга до неї, боюсь, дійде нескоро; десятий за півроку лосьйон для тіла, бо запах офігенний, а попередніми вже й не хочеться мастити тіло; третій за місяць гель для душу, хоча їх уже стільки, що нікуди ставити, деякими, до речі, перу вже одяг; якийсь непотрібний блокнот, коли їх на роботі – півшухляди, та й не люблю я писати в блокнотах; чашку з блюдцем, бо красива, хоча таких красивих – півшафи вдома і на роботі стільки ж; третю чи четверту за день «Каву з собою», бо йти вулицею і пити напій із паперового стаканчика – це смачно, модно, романтично, з кавою на вулиці ти маєш крутий і сучасний вигляд, але ж вдома і на роботі тієї кави – пий хоч обпийся, та й надмірне кавування шкодить здоров’ю – шлунок, зуби, кістки «дякую» не скажуть; якісь нитки, стрічки і бісер для вишивання, бо сподобався колір, але за рукоділля так і не взялася; є ще косметика, прикраси, сукні, посуд і тому подібне. Такий шопінг у мене зазвичай спонтанний і майже щоденний, витрачаю на це чималі гроші. А скільки я могла б зекономити, якби ходила повз магазини і полиці в магазинах із зав’язаними очима та зв’язаними руками!? Ну, що ж, за таке марнотратство я жорстоко караю себе – цілий тиждень я житиму на 140 грн, тобто 20 грн на день. Зазначу, що майже 20 грн щодня я витрачаю на проїзд. У неділю я накупила продуктів, яких мені вистачить на тиждень, а тому їстиму те, що приготую сама та візьму з собою. У мене є лише 140 грн.

І як саме я буду розпоряджатися цими неймовірно шаленими грошима – писатиму щодня у своєму блозі на cheline.com.ua

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

25 коментарів

  1. лишь бы попиарится этим журналюгам )))

    1. Нам не нужен пиар, нас и так все знают

  2. Лутше б доброе дело для людей сделали, а то дурней страдаете

    1. Андрію. скільки можна…?!?!? Чим ви допомогли?

  3. ЗазДРИСників вистачає! Дівчата вперед! ВИ ЗМОЖЕТЕ!!!

  4. Помогите больным, старым,бедным за это вам скажут спасибо, а этот експеримент все ерунда

    1. Завжди допомагаємо! І вам радимо! Благородні вчинки — запорука людяності!

    2. А чего, мені подобається.. Це ж єти девчата, что деду пенсиорнеру помогали. Мі все улицей благодарим вас. дорогие.

  5. себе перебороти важче, ніж допомогти іншим. тримайтесь. а допомога буде з іншого понеділка

  6. не понимаю зачем выставлять на показ свои недостатки

  7. Крутий експеримент! І дуже потрібний — молодці! Бажаю кожній подолати свого внутрішнього ворога!

  8. Молодці,дівчата!!! я в Вас вірю, у Вас все вдасться!!!!!)))

  9. Андрій, не вам судити. покажіть свої досягнення?

  10. ХА. накупила она продуктов на неделю, а теперь будет жить на 20 грн в день. Та у нас так как ты в эксперименте пол Чернигова живет всю жизнь

    1. Наскілтки я зрозумів, справа не в тій 20ці чи 50ці в день. Звісно нормальна людина на такі гроші не проживе. А справа у самих жінках, вони дійсно тринькають гроші куди попало, і моя так само. Боротися з цим марно, теж своїй сказав, шо даватиму тілтки на проїзд. Коли шось шцршить в кармані, у жінок починається істерія.

  11. Мабуть шикарно живуть деякі журналісти, що захотіли пожити на копійки, як усі інші люди

    1. Мужчина распоряжается деньгами ? Сразу виден почерк женщины. Тоже мне дядя петя )))

  12. Не ваше діло, як живуть журналісти. У нас заможні чоловіки

  13. Круттєєнні дівчата! Круттєнний колектив! Круттєнний експеримент! На хвилі так тримати. Слідкуємо за вашими досягненнями! Привіт від компанії рієлтерів ))

  14. Да ничего крутого здесь нет! Не смешите людей !

  15. Що за народ, аби обгадити всіх. Розумного та доброго майже ніхто не може сказати, зате облити гімном, так можна замагання влаштовувати по лайнокиданню.
    Одні чужі гроші рахують, другі навчають гарним справам (дуже сумніваюсь, що сам той Андрій хоть комусь, хоть іноді чимось допомогає). Заздрісники!!! Можете краще — зробіть, не можете — мовчіть. Екперименти над собою, а точніше робота над власними недоліками — це дуже складна праця. Молодці дівчата, бажаю всім вам успіхів!!!
    А хейтерам від всієї душі та щирого серця бажаю вдавитися своїм лайном.

    1. Андрею: Не хочешь об этом поговорить?

    2. Да никто вам не заздрыть и не обгажывает А вы сами несогласных обгажываете. Тоже мне журналисты. Недаром вас никто не любит

  16. Мне кажется это здорово решиться на ,,по секрету всему свету,, на мой взгляд это важно показать менее смелым,что проблемы бывают у всех, но бороться с ними нужно, а так весело и интересно тем более, это как разобрать завалы отложенных на потом дел, вы подбадриваете других жить интереснее, высветили проблему и теперь ей внимание, а она уже и не проблема, а занимательная история, молодцы девчата, так держать!!! Всем равнение на Челайн!!!

Back to top button