Суспільство

Як Березнянська птахофабрика допомагала жителям громади під час окупації області

Березнянська птахофабрика стала вагомою підмогою під час окупації області та облоги Чернігова.

В перші дні повномасштабної війни були підірвані мости в с. Снов’янка та с. Киселівка Чернігівського району. Таким чином був обірваний шлях до Чернігова, аби затримати ворога та не впустили до міста. 23 березня окупанти знищили міст через Десну в напрямку Києва, таким чином вся логістика міста та частини області припинилась.

В такі складні часи люди були змушені виживати фактично без медикаментів та харчів. Проблема виникли і в підприємств: домогосподарства були приречені на смерть. Та попри складності багато з ним почали допомагати людям, Березнянська птахофабрика не стала винятком.

“Кормів, аби прогодувати господарство, у Березнянській птахофабриці залишалось лише на кілька днів. І Павло Середенко прийняв рішення, що треба реалізовувати кудись курей, аби вони не померли з голоду і не виникла екологічна катастрофа. Ми звернулись до жителів громади, в кого був транспорт, щоб вони допомогли розвозити цих курей людям. Спочатку ми їх возили по нашій Березнянській громаді. Пізніше возили і в Менську. Це все ми реалізовувало безкоштовно. Такий вчинок допоміг підтримати жителів громад у такі складні часи. Ми також робили тушонку, яку передавали через Десну на Чернігів”, – розповів у коментарі ЧЕЛАЙН голова Березнянської ТГ Володимир Павленко.

Наразі птахофабрика відновила свою роботу і дотепер продовжує допомагати лікарням та військовим.

“Неможливо спрогнозувати, що буде далі. Працюємо. Відкрили кілька магазинів наших в області та Чернігові. Тоді, під час окупації, ми допомагали людям, але я не вважаю, що хтось би вчинив по-іншому. Коли важко, то треба допомагати іншим”, – Павло Середенко, директор компанії “Щасливе курча”.

“Вже після відходу окупантів, податкова почала в директора питати – де діли гроші за реалізацію курей. Оскільки по документам вони були, а по суті ні, бо роздали жителям громади та міста на допомогу. Тоді люди вирішили підтримати підприємство, ми разом писали подяки птахофабриці, що в той період значно підтримала жителів”, – зауважив голова Березнянської ТГ Володимир Павленко.

Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Back to top button