Суспільство

Як депутати врятували спорт у Чернігові

Питання про реформування спортивних шкіл Чернігова через створення двох комунальних закладів зняте з розгляду на засіданні сесії міськради 27 жовтня. Серед ініціаторів додаткового вивчення цього питання була депутатська фракція «Наш край».

До сесійного залу прийшли прихильники і противники нових дитячо-юнацьких спортивних шкіл у Чернігові. Депутат міської ради від «Нашого краю» Богдан Ткаченко, який підтримує розвиток вуличного футболу в обласному центрі, наголосив, що депутатам міської ради необхідно надати більше інформації, як працюватимуть нові заклади, і що станеться із шістьма наявними дитячо-юнацькими спортивними школами.

На думку Ткаченка, замість реформування доречніше спрямувати кошти на поліпшення матеріально-технічної бази працюючих шкіл, тренувального процесу, сприяти участі більшої кількості дітей у спортивних змаганнях.

«Не виключено, що через зміни тисячі дітей, які займаються спортом, можуть опинитися на вулиці», — зауважив він.

Секретар міської ради Віктор Бистров наголосив, що організувати навчально-виховний процес із 1 січня неможливо, адже у спортивних школах навчальний рік теж починається 1 вересня.

«Питання не у створенні, а в практичному сенсі діяльності», — резюмував він.

За підсумками голосування питання про створення двох комунальних спортивних шкіл не було включено до порядку денного засідання сесії Чернігівської міської ради.

Прес-служба Чернігівської облорганізації політичної партії «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button