Суспільство

Як досвідченим лісникам школярі допомагають

Час від часу з’являються публікації про шкільні лісництва та добрі справи, які роблять школярі разом із лісниками. Тож журналіст ЧЕline вирішив з’ясувати подробиці. Інформацію охоче надали в лісовому відділі ДП «Новгород-Сіверський лісгосп».

Зокрема поінформували, що в Новгород-Сіверському районі функціонують два шкільні лісництва – Задеснянське та Дегтярівське. Діють вони при школах. Інакше кажучи, це як гуртки за інтересами. В обох шкільних лісництвах займаються по 15 дітей віком 10-12 років. Причому справа цікава і хлопчикам, і дівчатам. А збираються діти із періодичністю раз на тиждень. Цікаво, що в них навіть форма майже як у справжніх лісників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юні лісники з усієї України з’їхалися до Чернігова

«Діти допомагають насіння збирати, в тепличках травичку рвуть, шпаківні майструють і розвішують. Лісничі на зустрічі з дітьми приїжджають або помічники лісничих, майстри лісу. Діти також приходять у лісництво. Практичні заняття відбуваються.

Щовесни проходить акція «Майбутнє лісу в твоїх руках». Саджаємо і доповнюємо ліс. А також діти допомагають нашим працівникам, наприклад, із розчищанням криничок чи облагородженням території», – розповіли в лісовому відділі ДП «Новгород-Сіверський лісгосп».

Також трапляється, що діти, учасники шкільних лісництв, пов’язують із лісовою справою долю.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button