Суспільство

Як не допустити кемеровського лиха: «унікальний» лайфхак від чернігівських МНСників

Весь світ обговорює жахливу трагедію, що сталася в російському місті Кемерово, де під час пожежі в торговельному центрі загинуло багато дітей і дорослих.

Ситуація неоднозначна, і наразі точної відповіді на запитання «Чому так сталося?» немає.

Утім, ця жахлива подія має стати уроком для всіх міст, де розташовані великі торговельні центри. Є вони і в Чернігові («Голлівуд», «Мегацентр», «Епіцентр», «Вена»). Ці великі центри щодня відвідують тисячі людей.

Тож важливо знати, чи оснащені торгові центри надійною системою протипожежної безпеки та чи перевіряють їх компетентні служби.

По коментар із цього приводу ми звернулися до ДСНС України в Чернігівській області.

Але відповідь рятувальників, м’яко кажучи, здивувала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Голлівуд» розповів про пожежну безпеку в торговельному центрі

Речник Роман Хропатий відповів, що нині ця тема дійсно є дуже болючою, але її поки що не коментуватиме. Лише сказав, що на офіційному сайті відомства є графік перевірок, із яким можемо ознайомитися та дізнатися, які підприємства й установи перевірятимуть МНСники цього року.

Також Роман Хропатий не надав жодних рекомендацій, як поводитися людям під час пожежі у ТРЦ. Мовляв, і про це інформацію можна знайти на сайті відомства.

Отже, якщо ви опинилися в небезпечній ситуації, наприклад, в епіцентрі пожежі на території великого підприємства чи торговельному центрі, не панікуйте – просто скористайтеся «лайфхаком» від чернігівських рятувальників.

Ще статті по темі

Back to top button